Hanne Krogh:

- Jeg skjønte at halsen var begynt å blø innvendig

I fjor måtte Hanne Krogh avlyse flere konserter. Nå forteller artisten at hun var nær ved å miste livet.

KLAR FOR COMEBACK: I disse dager er Hanne Krogh ivrig etter å komme i gang med julekonsertene sine. Det er derimot ikke en selvfølge at hun nå kan stille seg på scenen igjen. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR COMEBACK: I disse dager er Hanne Krogh ivrig etter å komme i gang med julekonsertene sine. Det er derimot ikke en selvfølge at hun nå kan stille seg på scenen igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hanne Krogh (62) har over mange tiår blitt regnet som en av landets mest folkekjære artister. På scenen har hun vært spesielt aktiv rundt juletider, men i desember i fjor sa det fullstendig stopp.

Den gang skrev blant annet Dagbladet at Krogh var innlagt på Haugesund sykehus som følge av en allergisk reaksjon. Konsekvensen ble blant annet at hun måtte avlyse flere konserter.

- Hanne fikk en betennelse i halsen, hele systemet hennes var i ferd med å tette seg og hun klarte nesten ikke å puste. Hun var veldig syk og ble øyeblikkelig satt på en antibiotikakur, fortalte ektemannen og hennes manager, Trygve Sundbø (69), til VG.

- Hadde ikke klart meg

I et større intervju med VGs helgemagasin «Endelig fredag» åpner 62-åringen opp om dramatikken som utspant seg natt til 19. desember 2017.

Først nå tegner hun et bilde av hvor alvorlig situasjonen faktisk var.

- Ja, virkelig. Da det ble morgen, og jeg kom meg til sykehuset, fikk jeg klar beskjed om at jeg kom i siste liten. Halsen var svulmet opp innvendig. De sa jeg burde være glad for at jeg ikke var på vei over Haukelifjellet, for da hadde jeg ikke klart meg. Jeg hadde alle mulige «kokker» - streptokokker og jeg vet ikke hva. Lungebetennelsen jeg også gikk med, var bare en parentes i sammenhengen, sier hun til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer