Daniel Godø og tvillingbroren Nicolai:

- Jeg skjøv tvillingbror vekk

Selv om «Farmen»-deltakeren og tvillingbroren er eneggede tvillinger, finnes det én vesentlig forskjell.

BESTEVENNER: Tvillingbrødrene Nicolai og Daniel Engeli Godø er der for hverandre i tykt og tynt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BESTEVENNER: Tvillingbrødrene Nicolai og Daniel Engeli Godø er der for hverandre i tykt og tynt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

ÅLESUND (Dagbladet): Daniel Engeli Godø (30) gjorde seg bemerket allerede i 2014, da han for første gang deltok i TV 2-programmet «Farmen». Han var med i bare to uker, men han gjorde likevel et sterkt inntrykk - spesielt etter å ha overrasket både seg selv, sine venner og sin familie ved å stå fram som homofil, på TV.

Sju år etter, i 2021, fikk han muligheten igjen, denne gangen i sidekonkurransen «Torpet». Der gikk han helt til topps. Nå, ikke mange ukene etterpå, er han en del av «Farmens» finaleprogram.

Søndag skal han nemlig kjempe mot Heidi Lereng (24) og Tonje Frigstad (21) om å ta seg helt til topps i TV 2-programmet.

FJERDEPLASS: Fire ble til tre i den aller siste konkurransen før finaledagen på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Visste ingenting

«Farmen»-Daniel har i flere år bodd i Oslo. Opprinnelig er han imidlertid fra Ålesund, der familien hans fortsatt holder til - deriblant tvillingbroren Nicolai Engeli Godø, som han har et svært nært forhold til.

De to er eneggede tvillinger, men mens Daniel lever et lykkelig liv sammen med kjæresten Markus, har Nicolai vært gift i åtte år med kona Miriam.

Nylig fikk også Nicolai og kona en baby sammen.

Til Dagbladet forteller Nicolai at han fikk vite at broren hadde en annen legning enn ham selv i 2010 - fire år før han, som han selv kaller det, «kom ut av skapet», foran hundretusener av TV-seere.

- Før det visste jeg ingenting. Min tvillingbror, som jeg trodde jeg kjente så dypt som bare det … Jeg hadde ingen anelse om at han var homofil. Jeg husker så godt den kvelden - pappa måtte si det for deg, for du klarte det ikke.

Han fortsetter:

- Du sa det, at dette er bare en fase, jeg kommer til å gifte meg og få barn en gang, Men jeg husker at jeg snakket med noen homofile venner, som sa «nei, det er bare noe han sier».

Fikk «identitetskrise»

Det var i 2008 at «Farmen»-Daniels kjære tvillingbror ble sammen med kvinnen i sitt liv, Miriam. Han var 16 år gammel, mens hun var 15. Fortsatt holder de altså sammen.

Og:

- Jeg fikk jo nettopp en baby. Og siden vi er eneggede tvillinger, så er jo Daniel også genetisk «pappa» til min baby, sier han humoristisk.

VISER LIKHETEN: Da Dagbladet var på besøk hos Nicolai og Daniel viste de fram hvordan de kunne åpne hverandres telefoner gjennom ansiktsgjenkjenning. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VISER LIKHETEN: Da Dagbladet var på besøk hos Nicolai og Daniel viste de fram hvordan de kunne åpne hverandres telefoner gjennom ansiktsgjenkjenning. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Det er liten tvil om at tvillingene Godø er ekstremt nære. Men sånn har det ikke alltid vært.

- I tenåra var jeg veldig opptatt av at vi ikke skulle være «tvillingene», men Daniel og Nicolai. Jeg fikk en identitetskrise mer enn det han gjorde. Så da vi var 13-14 år gamle ville jeg ha mine venner, og at han hadde sine. Jeg kunne fysisk dytte ham vekk hvis han kom og skulle henge med mine venner. Men vi var sykt like i barneåra, fram til det, bedyrer Daniel.

Nicolai tar ordet:

- Jeg skjønte ikke hvorfor han gjorde det, «er vi ikke venner lenger, liksom?». Jeg hadde ikke de problemene med forholdet mellom oss som Daniel hadde.

- Med meg hele tida

Fra de var 0 til 12 var de imidlertid som erteris, som de omsider også er igjen.

- Vi gikk på hver vår videregående skole, og så flyttet jeg til utlandet og var borte i tre år. Da jeg kom tilbake flyttet vi begge til Oslo og ble sykt sammensveisa igjen. Da hadde jeg kommet over den identitetskrisa på et vis. Det var en fryd og en glede å bo i Oslo sammen, forteller «Farmen»-Daniel.

BARE NESTEN: To deltakere måtte forlate «Farmen»-gården på den første dagen av finaleuka. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Så hvordan vil du beskrive det vennskaps- og søskenforholdet dere har i dag?

- Tja, vi kan ikke beskrive det som at vi er bestevenner heller, for det er så spesielt. Jeg kjente det så godt inne på «Torpet» og «Farmen» - jeg merket at Nicolai var med meg hele tida. At han hele veien følte det jeg følte, og at han skjønte hva jeg gikk igjennom. Jeg tror nesten man må være enegget tvilling for å få et sånt bånd.

- Unikt

Tvillingbror er langt fra uenig i den beskrivelsen.

- Det er sånn at når jeg eller han opplever noe, så vet den andre nøyaktig hva den andre føler i den situasjonen. Og det er det kuleste med å være enegget tvilling, for man vet akkurat hva som foregår i følelseslivet til den andre. Det er unikt, og noe jeg setter skikkelig pris på. Når jeg forteller Daniel noe som er dypt og viktig for meg, så skjønner han hva jeg mener og hva som foregår, sier Nicolai.

Daniel legger til:

- Ofte før den andre skjønner det selv.

- Så følelseslivet er også likt på et vis?

- Ja, det er veldig knyttet sammen. Bortsett fra legninga, sier Daniel med et smil.

Blir forvekslet

- Er det mange som tror du er Daniel, Nicolai?

- Ja, det er det. Det er folk som ser ekstra lenge på meg på butikken. Og jeg får nesten lyst til å si høyt at jeg ikke er ham. Sånn er det på jobb, trening og overalt ellers også. I 2014 var det på samme måte, folk stirret og spurte. Jeg synes jo det er gøy, men det kan bli litt stress også - for jeg er ikke ham.

FINALEKLARE: Daniel Engeli Godø, Tonje Frigstad og Heidi Lereng er klare for det store finaleprogrammet i «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2S
FINALEKLARE: Daniel Engeli Godø, Tonje Frigstad og Heidi Lereng er klare for det store finaleprogrammet i «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2S Vis mer

Men selv om Daniel Engeli Godø, i motsetning til sin bror, får masse oppmerksomhet på TV, så går det begge veier.

- Det hender folk spør meg «hvordan går det med kona di, Nicolai?». Så det går begge veier, ja, sier Daniel og ler.

- Mer forelska enn noensinne

Fredag uttalte den 30 år gamle «Farmen»-deltakeren at han er «kronisk forelska i sin kjæreste Markus», som broren, i motsetning til Dagbladet, flere ganger har møtt.

ALVORLIG SKADD: Farmen-Kåre Skaret Bjøringsøy ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke. Video: Tor Lindseth Vis mer

Nicolai er glad for å se at hans aller beste mann i livet virker mer lykkelig enn noensinne.

- Jeg har jo observert Daniel med noen kjærester før. Men ofte har han funnet karer som seg selv, utadvendte og gira. Og det har alltid endt med at det ikke blir noe. Men denne gangen … Jeg merker at noe er annerledes, for Markus er så sykt flott og bra. Du har aldri holdt ut så lenge med noen, Daniel. Jeg ser at du er mer forelska enn noensinne. Og det er så vanvittig fint å se, sier Nicolai til sin gode venn og tvillingbror; Daniel Engeli Godø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer