Marit Bjørgen:

- Jeg stiller opp for henne

Stiller opp som «tante» for Therese Johaugs kommende barn.

GLEDER SEG: Marit Bjørgen forteller at hun gleder seg stort til at hun skal bli filletante til Therese Johaugs barn. Her er hun avbildet på rød løper under Idrettsgallaen i Hamar. Foto: Christoffer Andersen / NTB
GLEDER SEG: Marit Bjørgen forteller at hun gleder seg stort til at hun skal bli filletante til Therese Johaugs barn. Her er hun avbildet på rød løper under Idrettsgallaen i Hamar. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det duket for årets Idrettsgalla, hvor det ble delt ut en rekke priser til landets store idrettsstjerner.

Tidligere langrennsløper Therese Johaug (34) var blant de oppmøtte, og viste fram babymagen for første gang, etter at hun forrige uke delte at hun venter sitt første barn med forloveden Nils Jacob Hoff (37).

- Det er jo det største en kan oppnå. Det overgår alle gullene jeg har tatt, for å si det sånn, sa hun blant annet til NRK.

KOSER SEG: Marit Bjørgen ler av Therese Johaugs festbilder. Video: Løkås/Godø. Klipp: Therese Johaug / Instagram Vis mer

34-åringen forteller videre at det er ventet at barnet vil melde sin ankomst i løpet av årets første halvår.

Under Idrettsgallaen møtte Dagbladet tidligere landslagsvenninne Marit Bjørgen (42), som ikke la skjul på at hun gleder seg stort på Johaugs vegne.

- Du blir jo snart «tante», om man kan si det. Hvordan blir det?

- Ja, jeg har jo sagt at jeg kan stille opp i hvert fall, sånn at hun kan trene, forteller Bjørgen.

GODE VENNINNER: Marit Bjørgen og Therese Johaug har vært gode venner i en årrekke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GODE VENNINNER: Marit Bjørgen og Therese Johaug har vært gode venner i en årrekke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Hvordan blir det?

- Jeg synes det er veldig gledelig, virkelig. Det er jo et ønske jeg har hatt også, så det var veldig gøy å få vite at hun venter barn.

Johaug har hatt en imponerende karriere innen langrenn, men etter forrige sesong la hun opp. De siste månedene har hun jobbet som langrennsekspert for NRK.

På spørsmål om hvordan det har vært å se venninnen sin fra sidelinja, svarer Bjørgen følgende:

- Det er veldig gledelig, og hun har jo hatt en fantastisk karriere. Jeg tror hun nyter tilværelsen med å være «pensjonist» og lagt skiene på hylla. Nå nyter og prøver hun litt andre ting også, så det er bare veldig gøy, og vi trener fortsatt sammen.

COMEBACK: Marit Bjørgen forteller om hvorfor hun nå gjør comeback i langrennssporet på besøk hos NRKs Anne Lindmo. Video: Lindmo, NRK. Vis mer

Selv fikk Bjørgen barn både under og etter skikarrieren. Overfor NRK la ikke Johaug skjul på at hun har snakket en god del med sin tidligere lagvenninne og konkurrent.

- Jeg har pratet mye med Marit, så jeg har fått litt tips om hva jeg skal kjenne etter og hva jeg kan trene. Jeg har fått god oppfølging av de folka jeg har jobbet med, både på Olympiatoppen og tidligere, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer