ÅPENHJERTIG:  Lene Alexandra Øien forteller åpenhjertig i boka «Bra Nok!», om dramatiske historier fra ungdomstida. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
ÅPENHJERTIG: Lene Alexandra Øien forteller åpenhjertig i boka «Bra Nok!», om dramatiske historier fra ungdomstida. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella PicturesVis mer

- Jeg sto opp om morgenen, tok amfetamin, strippet og gikk og la meg

Lene Alexandra Øien (31) om sitt utsvevende liv.

(Dagbladet): Lene Alexandra Øien (31) er aktuell med boka «Bra Nok!».

VG bringer i dag utdrag fra boka, som Øien har skrevet sammen med Anne-Karine Strøm.

Lene Alexandra Øien har også tidligere vært åpen om sin utsvevende fortid. I den nye boka kommer hun med nye oppsiktsvekkende detaljer om sitt tidlige ungdomsliv.

Misbrukte narkotika - Da jeg jobbet som stripper var livet mitt uviktig. Jeg følte at det ikke var så viktig om jeg levde eller ikke. Jeg følte meg tjukk og jeg hadde hørt at du blir slank av amfetamin, så da sto jeg opp om morgenen og tok amfetamin, strippet og gikk og la meg, sier hun til VG.

Da hun var rundt 20 år oppnådde hun oppmerksomhet da hun naken lot hun seg avbilde i mykpornoblader. Men det var ikke den karrieren hun drømte om på pikerommet. 

- Jeg har vært redd og usikker, og hadde ikke mye respekt for meg selv. Går det skeis, så går det skeis. I alle fall blir jeg sett, liksom. Det spilte ingen rolle hva slags oppmerksomhet jeg fikk.

- Det var tøft da jeg var rundt 20 år. Det var den verste tida. Jeg var helt ute å kjøre. Jeg visste ikke hvem jeg var, har hun tidligere forklart Dagbladet.

Rett før deltakelsen i «Skal vi danse», tok hun et oppgjør med fortiden og fjernet silikoninnleggene på 1,2 kilo.

- Jeg var ei lita jente med store drømmer, har hun tidligere sagt til Dagbladet. Men fra 14-årsalderen utviklet hun spiseforstyrrelser og fikk psykiske problemer.    

Støttes på Twitter Ifølge VG forteller «Skal vi danse»-vinneren fra 2008 i boka, om en utsvevende ungdomstid som startet allerede i 12-årsalderen. Om bruk av kokain, amfetamin og GHB, lykkepiller og om diagnosen bulimi. Hun skriver også at hun skal ha blitt gruppevoldtatt på en av de tidlige festene.   

Tidlig tirsdag morgen hadde Lene Alexandra Øien allerede fått flere støtterklæringer på Twitter.

- Du er en herlig inspirerende kvinne. Gratulerer med boken, min vakre twittervenn, er en av meldingene. 

- Modig av Lene Alexandra. Altfor mange med slike historier. Skyld, skam og tabuer legger lokk på sannheten, skriver barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

I 2011 utdannet hun seg til å bli personlig trener, og jobbet for SATS. Hun sa opp sin stilling i treningskjeden, og har fortsatt som personlig trener.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Lene Alexandra Øien i dag.