Tom Cruise:

- Jeg tenkte bare wow

Tom Cruise måtte finne en alternativ landingsplass da den nærmeste flyplassen var stengt.

HASTVERK: Det ble knapt med tid for Tom Cruise da han skulle lande på Coventry Airport. Foto: Paul Treadway / Shutterstock / NTB
HASTVERK: Det ble knapt med tid for Tom Cruise da han skulle lande på Coventry Airport. Foto: Paul Treadway / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Tom Cruise (59) besøkte Norge i fjor høst hadde han alle nordmenns øyne på seg. Det var stor stas at en så kjent person skulle spille inn film i Åndalsnes, og kulturminister Abid Raja (45) var en av de heldige som fikk møte superstjerna.

Derfor kan vi bare innbille oss hvor gøy det er når en skuespiller av hans kaliber plutselig dukker opp i din egen hage. Og det var nettopp det familien fra Warwickshire i Storbritannia nylig opplevde. Det melder BBC.

- Helt surrealistisk

Cruise er for tida i landet for å spille inn den sjuende «Mission: Impossible»-filmen, da han plutselig fikk dårlig tid.

Alison Webb bor i Warwickshire med familien, og fikk tirsdag en merkelig forespørsel. Et helikopter med en VIP om bord trengte et sted å lande fordi den nærmeste flyplassen var stengt.

SKJELLER UT CREWET: Tom Cruise skjeller ut filmcrewet under innspillingen av «Mission: Impossible 7» etter at to i crewet hadde stått for nærme hverandre. Reporter: Christian Roth Christensen Foto/video: Paramount Picures/NTB/Dagbladet Vis mer

Webb hadde da ingen anelse om hvem som befant seg inne i helikopteret, men tenkte det kunne være en kul opplevelse for barna. Ut av helikopteret steg ingen ringere enn Tom Cruise:

- Jeg tenkte bare wow. Han gikk rett bort til barna og slo av en prat med dem, før han kom og hilste på og takket oss. Så spurte han om barna ville være med og fly en tur i helikopteret, forteller Webb til BBC.

Webb-ungene og vennene ble med, og selv om de ikke var helt sikre på hvem Cruise egentlig var, så visste de at han var kjendis.

- Det utviklet seg til å bli en helt fantastisk dag. Det var helt surrealistisk, jeg kan fortsatt ikke tro at det faktisk skjedde.

ACTIONHELT: Kulturminister Abid Raja så fram til å møte hollywood-skuespiller Tom Cruise, under innspillingen av Mission Impossible 7. Reporter: Christopher Pahle Vis mer

Avlyste norgesturen

59-åringen skulle egentlig tilbake til Norge for innspilling denne høsten, men det ble dessverre endringer i planene.

Cruise skulle etter planen filme i kommunene Sogndal og Aurland til høsten. Alle opptakene er avlyst, og det er uvisst om «Mission Impossible»-gjengen kommer tilbake i 2022. Det skrev Bergens Tidende forrige mandag.

- Vi visste veldig lite om innspillinga i utgangspunktet. Vår jobb er å tilrettelegge. Plutselig fikk vi kontrabeskjed. Det sa ordfører i Aurland kommune, Trygve Skjerdal, til avisa.

Skjerdal var imidlertid ikke den eneste som visste lite om innspillinga. Mye ble holdt hemmelig, men statlige postlister viste at mange rom ved Kviknes hotell i Balestrand var booket til filmcrewet. En scene skulle nemlig spilles inn innerst i Esefjorden, som ligger rett ved Balestrand.

En TikTok-bruker imiterte Tom Cruise ved hjelp av deepfake. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Det skal også ha vært en dialog mellom filmgjengen og grunneierne på områder som var tiltenkt - angående tillatelse til landing med helikopter.

Slik blir det imidlertid ikke. I stedet ble det en britisk familie som ble landingsplassen til superstjernas helikopter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer