ANGELINA JOLIE: Har selv ikke viet sin oppmerksomhet mot alt hysteriet rundt hennes omdiskuterte kjolesplitt på Oscar-utdelingen i februar. Foto: Andrew Kelly / Reuters / Scanpix
ANGELINA JOLIE: Har selv ikke viet sin oppmerksomhet mot alt hysteriet rundt hennes omdiskuterte kjolesplitt på Oscar-utdelingen i februar. Foto: Andrew Kelly / Reuters / ScanpixVis mer

- Jeg tenkte egentlig ikke på noe annet

Angelina Jolie om sin omdiskuterte Oscar-kjolesplitt.

(Dagbladet): Under årets Oscar-utdeling var det skuespiller Angelina Jolie (36) som stod for kveldens frekkeste kjolesplitt.

36-åringen bar en sort kreasjon fra Versace Atelier, og poserte velvillig med det ene låret godt synlig, noe som gjorde at hun stjal alles oppmerksomhet både på den røde løperen og på scenen, da hun delte ut pris for «beste tilpasset manus».

Kjolesplitten gjorde at den berømte seksbarnsmammaen, eller rettere sagt - en del av henne, også ble en av de største «snakkisene» etter den storslåtte filmfesten.

- Så ut som en dust Jolies poseringer, som gjorde at høyrebeinet til enhver tid fikk lufte seg, gikk heller ikke upåaktet hen på mikrobloggnettstedet Twitter, der stjernas bein fikk en egen profil.

På litt over et døgn fikk profilen «Angelina Jolie's Leg» intet mindre enn 26 000 følgere, ifølge den britiske avisa Daily Mail.

«Fantastisk utsikt, takk gud for splitten i denne kjolen» og «Venstrebeinet og jeg har tatt en prat - alt er ok. Neste Oscar er det hun som får splitten», var blant det som ble skrevet på Twitter-sida. 

- Angelina Jolie så ut som en dust der hun poserte. Hun fjernet seg selv fra superstjernekategorien for nå skjønner alle at hun står foran speilet for å finne ut hvordan hun skal posere best, sa TV-fjes og tidligere Oscar-vert Joan Rivers til RadarOnline.

Også flere blant Oscar-publikumet la merke til stjernens overdrevne posering. Da Jolie skulle dele ut prisen for «beste tilpassede manus», takket Jim Roth i vinnertrioen fra «The Descendants» ved å posere på akkurat samme måte som Jolie - til stor applaus fra publikum.

- Ikke vært oppmerksom på det
Jolie måtte også tåle kritikk i forhold til sin egen vekt, av mange som mener hun er for tynn.

LESER IKKE OM SEG SELV: Skuespilleren unngår å lese det som skrives om henne på nettet. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / Scanpix Vis mer

Selv har stjerna forholdt seg taus til all ertinga rundt kjolesplitten, og nå hevder hun, overfor Huffington Post, at hun ikke engang har fått med seg alt hysteriet rundt hennes nakne høyrebein.

- Helt ærlig så har jeg ikke vært oppmerksom på det. Jeg følger ikke med på det som blir skrevet og sagt om meg. Ser jeg noe om meg på nettet, så klikker jeg meg ikke inn på det. Og de menneskene jeg omgås med snakker ikke om sånt, sier hun lattermildt til avisa.

Likte kjolen Men selv om hun selv ikke har lest noe om det, innrømmer hun likevel å ha hørt litt.

- Jeg har hørt litt, men rettet oppmerksomheten min mot det. Det var så enkelt som at en kvinne valgte en kjole hun gjerne ville bruke den kvelden. Jeg tenkte egentlig ikke på noe annet.

Angelina Jolie har siden 2005 vært sammen med Hollywood-kjekkas Brad Pitt (48). Sammen har de seks barn, adoptivbarna Maddox (10), Pax (8) og Zahara (7), og de biologiske barna Shiloh (5) og tvillingene Vivienne og Knox (3).

KVELDENS FREKKESTE: Denne kjolesplitten var Oscar-festens mest vågale. Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix Vis mer

SEXY PRISUTDELER: Jolies høyrebein fikk luftet seg både på den røde løperen og på scenen. Foto: Kevin Winter / Getty Images / AFP Vis mer