KOM MED KAKE: Kronprinsesse Mette-Marit fikk overrakt kake av «P3morgens» reporter Line Elvsåshagen i dag. Nå er reporteren nesten forelsket, forteller hun. Foto: Twitter/CrownPrincessMM
KOM MED KAKE: Kronprinsesse Mette-Marit fikk overrakt kake av «P3morgens» reporter Line Elvsåshagen i dag. Nå er reporteren nesten forelsket, forteller hun. Foto: Twitter/CrownPrincessMMVis mer

- Jeg tenkte «fyttigrisen», så hylte jeg og skalv litt

P3-Line kom med kake til Mette-Marit.

(Dagbladet): «P3morgen»s reporter Line Elvsåshagen troppet i dag opp på døra til kronprinsesse Mette-Marit med kake i anledning 40-årsdagen hennes.

På Skaugum ble hun sluppet inn for å snakke om hvordan dagen er blitt feiret så langt.

- Det var rett og slett forbanna koselig og veldig, veldig gøy. Jeg er fortsatt litt skjelven, men kronprinsessen var kjempenedpå. Hun er jo kongelig, men så står hun der og ler og tuller ... Nå er jeg megafan. Nesten litt forelsket, sier Elvsåshagen til Dagbladet.

- Ekstremt koselig Kronprinsessen kom barføtt ut på trappa, iført en limegrønn genser og olabukse. I et vindu litt lenger unna sto kronprinsen, prinsesse Märtha Louise og barna og vinket.

- Det var ekstremt koselig. Jeg tenkte «fyttigrisen», så hylte jeg og skalv litt. Det er helt fantastisk at vi har et sånt kongehus i Norge, sier Elvsåshagen.

Kronprinsessen ga reporteren kompliment for sitt rosa hår, og mente det matchet skoene.

Ønsket iskaffe Det er tradisjon i «P3morgen» å forsøke å overrekke kake når de kongelige har bursdag. Tidligere har programmet kommet så langt som til å gi kake til gardistene, og har mottatt takkekort fra Slottet. Men dette er første gang de har fått gi kake direkte til en av de kongelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hele kom i stand etter at programleder Ronny Brede Aase twitret en forespørsel til kronprinsessen i går. Hun takket ja til kake, og hintet også til at hun ønsket seg en iskaffe mocca.

Det fikk hun.

Fra porten ved Skaugum ble Elvsåshagen fulgt fram til døra, hvor hun så ble møtt av kronprinsessen.

- Hun var smørblid og kjempeglad. Det var bare koselig, sier reporteren.

Browniesskryt til kronprinsen Inne på Skaugum fikk hun også smake på kaka som kronprinsen har laget i anledning dagen. Det var Brownies - fra pose, kunne kronprinsessen flirende avsløre.

FÅR BAKESKRYT: Kronprins Haakon bakte kake som kronprinsessen fikk på senga på bursdagen. Selv om den riktignok kommer fra pose, smakte browniesen helt fortreffelig, forteller «P3morgen»s reporter. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
FÅR BAKESKRYT: Kronprins Haakon bakte kake som kronprinsessen fikk på senga på bursdagen. Selv om den riktignok kommer fra pose, smakte browniesen helt fortreffelig, forteller «P3morgen»s reporter. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

Men kaka smakte.

- Det var veldig god, fuktig inni og sprø utenpå. Jeg elsker brownies, forteller Elvsåshagen.

Under kakeseansen fortalte kronprinsessen også hva hun har fått i bursdagsgave av ektemannen. Treningskort og surfetur tyder på at det blir aktive dager på kronprinsparet også framover.

Som bursdagsbarn var det også naturlig at kronprinsessen fikk ønske seg ei låt spilt på P3.

- Hun bare lo, og måtte tenke seg litt om. Så valgte hun noe med Kate Bush, og vi spilte «Wuthering Heights». Da ble hun veldig glad, sier Elvsåshagen.

TWITRET TIL KRONPRINSESSEN: Ronny Brede Aase fra «P3morgen» twitret i går til kronprinsessen og spurte om de kunne komme med kake på døra. Det fikk de. Her sammen med medprogramleder Live Nelvik. Foto: NRK
TWITRET TIL KRONPRINSESSEN: Ronny Brede Aase fra «P3morgen» twitret i går til kronprinsessen og spurte om de kunne komme med kake på døra. Det fikk de. Her sammen med medprogramleder Live Nelvik. Foto: NRK Vis mer