MGP-Bjørn Olav:

- Jeg tenkte: «Nå drukner jeg»

Musikkvideoinnspillingen kunne endt i tragedie for MGP-aktuelle Bjørn Olav Edvardsen.

SKUMMELT: Det ble dramatisk da Bjørn Olav Edvardsen skulle spille inn musikkvideo for MGP-låta si. Foto: Jostein Vedvik
SKUMMELT: Det ble dramatisk da Bjørn Olav Edvardsen skulle spille inn musikkvideo for MGP-låta si. Foto: Jostein Vedvik Vis mer
Publisert

Lørdag er det duket for den andre delfinalen av Melodi Grand Prix, og tre nye billetter til den store finalen i Trondheim skal deles ut. En av de som skal kjempe om å bli med videre er Bjørn Olav Edvardsen (40).

Edvardsen deltar med den personlige låta «Turn Off My Heart», som han har fått hjelp av ingen ringere enn Christian Ingebrigtsen (45) til å lage.

Da Dagbladet møtte Edvardsen kunne han fortelle at musikkvideoen til låta ble spilt inn allerede i august.

MGP: Disse tre artistene gikk videre fra årets første delfinale av MGP. Video: NRK Vis mer

Han og noen nære venner dro til Vågsøy på Vestlandet for å bruke den spektakulære naturen ved Refviksanden.

Men innspillingen tok en dramatisk vending, og kunne endt i tragedie, forteller den MGP-klare artisten.

- I videoen går jeg langt ut i vannet, og på et punkt skal jeg falle bakover i bølgene. Det jeg ikke tenkte på da var at klærne kom til å bli kjempetunge.

Videre kan han avsløre at i tillegg til tunge klær, fylte regnjakka hans seg opp med vann.

- Jeg satt meg helt fast i vannet, greide ikke bevege meg, kom meg ikke opp, bølgene ble større, og vannet hadde dratt meg lenger ut mens jeg fløt rundt der.

HINTET: Artist Ulrikke Brandstorp røper flere «eastereggs» som hun plantet i forkant av avsløringen om årets MGP-deltakelse. Video: Dagbladet Vis mer

Edvardsen går gjennom den dramatiske opplevelsen, og forteller om øyeblikket han kjente at vannet begynte å dra ekstra i ham, og at han derfor skjønte at en stor bølge var på vei.

- Vannet kom over meg, inn i munnen, inn i nesa, og så går jeg under vann og kom meg ingen vei.

- Jeg husker jeg tenkte: «Nå drukner jeg».

DRAMATISK: Bjørn Olavs klær ble så tunge at han nesten ikke kom seg opp av vannet. Her fra musikkvideoen til MGP-låta. Foto: Skjermdump
DRAMATISK: Bjørn Olavs klær ble så tunge at han nesten ikke kom seg opp av vannet. Her fra musikkvideoen til MGP-låta. Foto: Skjermdump Vis mer

Var livredd

For å få de flotte avstandsbildene i videoen, ble det brukt en drone. Alle utenom Edvardsen måtte derfor gjemme seg bort, slik at de ikke kom med på kamera.

Det var derfor ingen i umiddelbar nærhet som fikk med seg dramatikken som utspilte seg i vannet.

- Bildene i videoen ser sikkert idylliske, fine og vakre ut, men jeg var livredd. Jeg tror ikke de på land forsto hva som egentlig skjedde, og hvor dramatisk det var. Det kunne gått virkelig galt, sier Edvardsen.

MELODI GRAND PRIX: Rasmus Thall sitt MGP-bidrag inspirert av brorens ulykke. Reporter: Jonathan Gaathaug Nielsen. Video: Nora Skavhaug/Privat. Vis mer

Han greide etter hvert å vri seg ut av jakka, og komme seg opp til vannoverflaten igjen.

- Jeg vet man sier «alt for kunsten», men det her var ikke akkurat det jeg så for meg. Jeg anbefaler alle som skal gjøre slike opptak å passe litt bedre på enn hva jeg gjorde, og kanskje bruke flytevest.

Edvardsen har likevel litt humor rundt hendelsen, og ser ironien rundt tittelen på låten hans «Turn Off My Heart», eller «skru av hjertet mitt» på norsk.

- Det kunne jo skjedd i virkeligheten den dagen, sier han.

- Påvirket alt i livet

Mange vil nok dra kjensel på Edvardsen fra «Idol». I 2005 tok han seg til direktesendingene, hvor han konkurrerte mot blant andre Alejandro Fuentes (35) - som han også skal konkurrere mot i lørdagens sirkus.

MGP: Alejandro Fuentes er aktuell i Melodi Grand Prix 2023. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Jonathan Gathaug. Vis mer

Etter «Idol» ble Edvardsen møtt med negativitet, kritikk, mange nei og stengte dører. Det har satt sine spor hos artisten, og gitt selvtilliten en knekk.

Det er disse følelsene låta han deltar i Melodi Grand Prix med handler om.

- Jeg har alltid vært en person som har tatt innover meg veldig mye, både negative og positive ting, forteller artisten og legger til:

- Mye av det negative har satt seg litt fast i meg. Etter hvert begynte jeg å føle at jeg ikke var like mye verdt som andre, at jeg ikke var flink nok, ikke pen nok. Alt dette med selvtilliten påvirker alt i livet. Så begynner man til slutt til å si det til seg selv også, og tro på det.

Disse deltar i delfinale 2 i MGP 2023. Video: NRK Vis mer

Edvardsen forteller at mange nok vil tro det bare er en kjærlighetssang, men sier det er mer en kjærlighetssang til seg selv - eller de som kjenner på det samme som han.

Forrige lørdag var det Ulrikke Brandstorp (27), Alessandra Mele (20), og Umami Tsunami som tok seg videre til finalen 4. februar.

Hvem som tar seg videre fra den andre delfinalen får vi svar på lørdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer