Alec Baldwin

- Jeg trakk ikke av

Alec Baldwin stilte til intervju for første gang siden skyteepisoden i oktober.

FØRSTE INTVERJU: Alec Baldwin ble intervjuet om skyteepisoden på settet til filmen «Rust» i oktober. Foto: Jeffrey Neira / ABC News via AP / NTB
FØRSTE INTVERJU: Alec Baldwin ble intervjuet om skyteepisoden på settet til filmen «Rust» i oktober. Foto: Jeffrey Neira / ABC News via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det eneste relevante spørsmålet om skyteepisoden på settet til filmen «Rust», der en filmfotograf døde, er hvordan kula endte opp i våpenet, sier Alec Baldwin.

- Det er bare ett spørsmål som må besvares, og det er hvor den skarpe ammunisjonen kom fra, sier Baldwin i et intervju som ble sendt på TV natt til fredag norsk tid.

FØRSTE INTERVJU: Hollywood-stjerna Alec Baldwin intervjues for første gang etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av «Rust». Vis mer

Intervjuet med ABC News er den første gangen Baldwin, som er både hovedrolleinnehaver og produsent på filmen, bretter ut om skyteepisoden 21. oktober. Filmfotograf Halyna Hutchins mistet livet i episoden, og kula traff også regissør Joel Souza i skulderen.

- Jeg trakk ikke av. Jeg ville aldri ha rettet et våpen mot noen og trukket av. Aldri, sier Baldwin i intervjuet.

Gråtkvalt

Han legger til at han og Hutchins hadde det til felles at de begge trodde rekvisittrevolveren var tom. Skytingen fant sted da de to øvde på en scene der Baldwin siktet rett i kameraet.

Senere i intervjuet bryter skuespilleren sammen i gråt da han beskrev filmfotografen. Han sier at hun var «elsket og beundret» av alle som jobbet med henne.

UTTALELSE: Den kjente skuespilleren Alec Baldwin bryter tausheten etter skuddulykken som kostet filmfotograf Halyna Hutchins livet. Vis mer

Får støtte av innspillingsleder

Innspillingslederen som ga Baldwin våpenet, støtter opp om skuespillerens påstand om at han ikke trakk av. Det opplyste Lisa Torraco, som er en av forsvarerne til innspillingsleder Dave Halls, til ABC News tidligere torsdag.

Ifølge Torraco har Halls helt siden de først møttes sagt at han tror våpenet gikk av ved en feil.

- Fram til Alec sa det, var det rett og slett veldig vanskelig å tro, men Dave har sagt til meg siden dagen jeg møtte ham at Alec ikke trakk av, sa hun.

Myndighetene har sagt at Baldwin fikk beskjed om at våpenet var trygt, men de etterforsker fortsatt hvordan den skarpe ammunisjonen endte opp i rekvisittvåpenet.

Slapp håndtering

I et søksmål rettet av filmens manuskonsulent heter det at verken manuset eller regissøren ba Baldwin trekke av, men at han gjorde det uansett.

Etterforskerne har sagt at det var «noe slapp» våpenhåndtering på settet. De mener det er for tidlig å slå fast om det vil bli tatt ut tiltalte, men det pågår flere sivile søksmål der spørsmål om ansvaret for skytingen står sentralt.

Baldwin sier i intervjuet at han sammen med filmens våpenansvarlige Hannah Gutierrez-Reed øvde med våpenet før innspillingen, og at hun da framsto både dyktig og ansvarlig.

- Jeg antok at hun, siden hun var der og ble ansatt, var kapabel til å gjøre jobben, sier han.

Gutierrez-Reed har fått mye oppmerksomhet i forbindelse med saken. Advokaten hennes har sagt at hun ikke ladet våpenet med kulen, og at hun var offer for sabotasje.

ABC har også laget et to timer langt dokumentarprogram om hendelsen under filminnspillingen, og dette skal vises neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer