<strong><p>ÅPENHJERTIG:</strong> Fire år etter at hun åpnet opp om psykiske problemer går Demi Lovato fortsatt på møter med Anonyme Alkoholikere. Foto: SCANPIX</p>

ÅPENHJERTIG: Fire år etter at hun åpnet opp om psykiske problemer går Demi Lovato fortsatt på møter med Anonyme Alkoholikere. Foto: SCANPIX

Vis mer

- Jeg trodde ikke at jeg skulle leve til jeg var 21

Demi Lovato (23) åpner opp om den tøffe tida i nytt intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Artist og skuespiller Demi Lovato har tidligere vært svært åpenhjertig om sin mentale helse.

Allerede i 2012 åpnet hun opp om depresjon, spiseforstyrrelser og selvskading. I et ferskt intervju med magasinet American Way, forteller Lovato at hun trodde at hun skulle dø ung.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle leve til jeg var 21, sier hun.

Kollisjonskurs

Åpenhjertig forteller hun om den tøffe tida, og at hun var redd for å være en «stereotype» av den amerikanske barnestjerna.

Lindsays ekstreme forvandling

Da hun spilte inn Disney-filmen «Camp Rock», var karrieren hennes på vei opp. Samtidig var en hel verden vitne til at karrierene tidligere Disney-stjerner som Britney Spears og Lindsay Lohan var på kollisjonskurs.

- Jeg husker at jeg tenkte: om tre år, så kommer det til å være meg, sier hun til magasinet.

I 2011 ble hun diagnostisert med bipolar lidelse, en lidelse også hennes far har slitt med i en årrekke.

Enormt press

Det nå 23 år gamle stjerneskuddet ble først og fremst kjent gjennom en rekke roller i Disney-produksjoner. I dag er hun imidlertid mest kjent som artist, og hennes siste album, «Confident», har tronet på toppen av internasjonale hitlister.

Lovato deltok i en rekke skjønnhetskonkurranser for barn, og som følge av det hun beskriver som et enormt press, fikk hun spiseforstyrrelser.

Etter behandling for bulimi, var det alkohol- og narkotika problemer som tok overhånd. Det var da hun sjekket inn på West Hollywood sober house. I 2012 tok hun sin siste drink, men i dag er hun fortsatt aktiv på møter med Anonyme Alkoholikere.

Med tiden har hun blitt et forbilde for unge jenter og gutter over hele verden. Selv fire år etter at hun åpnet opp om sin fortid, blir hun fortsatt hyllet av fansen.

- Når jeg har «meet and greets», så har jeg ikke tall på hvor mange jenter som kommer bort til meg og viser meg arrene sine. De forteller meg at jeg har hjulpet dem å komme gjennom en tøff tid, og at jeg har forhindret at de skader seg selv. Å høre dem si det, gir livet mitt mening, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer