SKADD: Richard Branson gikk ordentlig på snørra. Han er overrasket over hvor godt han kom ut av ulykken. Foto: Virgin.com
SKADD: Richard Branson gikk ordentlig på snørra. Han er overrasket over hvor godt han kom ut av ulykken. Foto: Virgin.comVis mer

- Jeg trodde virkelig jeg skulle dø

Richard Branson i stygg ulykke.

(Dagbladet): Mangemilliardær og forretningsmagnat Richard Branson er en aktiv herremann.

For to år siden så vi 66-åringen kjøre vannski med to damer i bikini på ryggen. Det stuntet gikk særdeles bra for grunnleggeren av Virgin-imperiet, men da Branson skulle opp på sykkelen tidligere denne uka, gikk det særdeles verre.

VED GOD MOT: 66-åringen er sprek for alderen. Foto: Virgin
VED GOD MOT: 66-åringen er sprek for alderen. Foto: Virgin Vis mer

- Trodde jeg skulle dø

Han har selv delt historien på Virgins hjemmesider. På nettsida ligger det et titalls bilder av en svært forslått Branson og han egne historie om hvordan det skjedde.

Branson var ute og syklet med familien på den britiske jomfrøueøya Virgin Gorda for et par dager siden.

- Jeg var på vei ned en bakke da det plutselig ble veldig mørkt. Jeg klarte å treffe en hump i veien. Før jeg visste ord av det, ble jeg kastet over styret. Jeg så bokstavelig talt livet passere i revy, skriver Branson om den dramatiske ulykken.

- Jeg trodde virkelig jeg skulle dø. Jeg traff asfalten med hodet først, men heldigvis tok skulderen og kinnene mesteparten av støyten, og jeg hadde på meg en hjelm som reddet livet mitt.

- Sykkelen min gikk utfor fjellsida og forsvant. Vi har siden funnet den fullstendige ødelagte sykkelen. Kinnet mitt har hardt skadd og jeg har stygge kutt på haka, kneet, skulderen og resten av kroppen, skriver han.

PLAGET: - Min største utfordring er å drikke te med sugerør, spøker Branson. Foto: Virgin
PLAGET: - Min største utfordring er å drikke te med sugerør, spøker Branson. Foto: Virgin Vis mer

Eventyrer

Branson er kjent som en eventyrer og er ikke redd for å ta en risiko.

Han har krysset Atlanterhavet både med motorbåt og ballong, gjort tre forsøk på å fly jorden rundt med ballong og i 2004 kjørte han en amfibiebil over Den engelske kanal.

Han har dermed blitt skadd flere ganger, men innrømmer at han fryktet konsekvensene av den forferdelige sykkelulykken.

- Når jeg landet og skjønte at jeg var i live, begynte jeg å prøve å bevege meg. Jeg kunne virkelig ikke tro at jeg var i live, og heller ikke lam, skriver han.

Branson reiste til Miami for å ta røntgenundersøkelser. Der ble det fastslått at han hadde brekt et kjevebein.

- Min største utfordring er å drikke te av et sugerør, spøker han.