- Jeg tror det er en dag vi vil huske resten av livet

Det sier Alexanders mor.

STÅR HVERANDRE NÆRT: Alexander Rybak møtte moren Natalia på hotellet etter seieren i Eurovision Song Contest i natt. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
STÅR HVERANDRE NÆRT: Alexander Rybak møtte moren Natalia på hotellet etter seieren i Eurovision Song Contest i natt. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADETVis mer

|||MOSKVA (Dagbladet.no): Begge var i salen på Olympiastadion i Moskva under Grand Prix-finalen. Men først da han var tilbake på sitt hotell møtte Alexander Rybak moren og faren sin etter den store seieren.

- Det var veldig underlig å sitte der. Helt siden morgenen i dag har det føltes veldig trygt, og jeg har hatt en god følelse i magen. Jeg tenkte ikke på seier, men følte at det skulle gå veldig bra, sa moren Natalia til Dagbladet.

- Likevel var det veldig spennende. Jeg tror enda ikke helt vi forstår hva som har skjedd. Men jeg tror det er en dag vi kommer til å huske resten av våre liv, sier hun.

Gjør framtida tryggere
I natt hadde Natalia fortsatt ikke vært i kontakt med Alexanders to bestemødre som bor i Hviterussland, men hun trodde de begge var lettet over utfallet av finalen.

Seieren i Eurovision Song Contest vil trolig bidra sterkt til salget av Alexanders kommende album, som skal ut i hvertfall 20 land.

- Pengene Alexander vil tjene på alt dette, vil gjøre framtida hans tryggere. Ut over det vet vi ikke så mye om hva dette vil medføre, sier moren hans, som bekrefter at hun og Alexander står hverandre svært nært.

I natt sto det et rom fullt av champagne klar for Alexander Rybak på SAS-hotellet der han og den norske delegasjonen har bodd under oppholdet i Moskva.

- Jeg føler meg ikke tom. Jeg skal ikke legge meg med det første, slo seierherren fast.

Skapt for å spille og synge
- Jeg er skapt for å spille, synge og underholde. Jeg kommer liksom aldri til å bli politiker. Hvis jeg måtte holdt taler og drevet valgkamp i Eurovision, hadde jeg aldri vunnet, sa Rybak om det å stå på scenen i Olympiahallen og å etterpå møte verdenspressen og bli hyllet som Grand Prix-vinner.

- Jeg har ikke så lett for å sette ord på ting. Derfor er det fine med Eurovision Song Contest at det bare er tre minutter pur glede som skal ut til alle i Europa, sa han.

17. mai feirer han på den norske ambassaden i Moskva. Deretter skal han etter eget utsagn ødelegge flyturen hjem for alle, ved å synge «Ja vi elsker», sier han.

- Gratulerer, kjære Norge. Feir med måte. Nei, forresten, feir så godt dere kan! var det siste vi hørte fra Alexander Rybak på SAS-hotellet i natt.