Steffen Iversen:

- Jeg tror kanskje han ble litt lei av meg, fordi jeg pratet mest om Jennifer

Steffen Iversens møte med Brad Pitt gikk kanskje ikke helt som han hadde håpet på.

STJERNEMØTE: Tidligere fotballspiller Steffen Iversen møtte Brad Pitt i forbindelse med en filmpremiere. Da de begge møttes på etterfesten, måtte Iversen samle mot til seg for å slå av en prat med skuespilleren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / NTB Scanpix
STJERNEMØTE: Tidligere fotballspiller Steffen Iversen møtte Brad Pitt i forbindelse med en filmpremiere. Da de begge møttes på etterfesten, måtte Iversen samle mot til seg for å slå av en prat med skuespilleren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Som profilert idrettsutøver har Steffen Iversen (41) selv erfart å møte ivrige fans som stopper ham på gata for både autografer og selfies.

At den tidligere fotballproffen selv kan bli såkalt «starstruck», eller ivrig i møte med kjente personer, legger han ikke skjul på. Spesielt husker Iversen én episode hvor han under sin tid i Tottenham, havnet i svært så celebert selskap.

- Jeg har flere ganger møtt personer som jeg har blitt «starstruck» av. Jeg husker for eksempel at jeg var på filmpremieren av «Snatch», fordi jeg kjente han som hadde rollen som «getaway driver». Han var en stor Tottenham-supporter.

- Skjønte ingenting

Etter premieren var det duket for etterfest, der flere av filmens største stjerner - inkludert Steffen Iversen - var invitert.

- Vi to satte oss ned ved et bord. Plutselig kommer Brad Pitt og Madonna gående, og setter seg ved samme bord! Jeg skjønte ingenting. Da ble jeg faktisk stum - for en gangs skyld, sier Iversen lattermildt til Dagbladet.

MADONNA TIL STEDE: Artist Madonna og regissør og manusforfatter av filmen «Snatch», Guy Ritchie, var gift fra 2000 til 2008. Steffen Iversen forklarer at Madonna også var til stede under etterfesten i 2000. Foto: NTB Scanpix
MADONNA TIL STEDE: Artist Madonna og regissør og manusforfatter av filmen «Snatch», Guy Ritchie, var gift fra 2000 til 2008. Steffen Iversen forklarer at Madonna også var til stede under etterfesten i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Snatch» hadde premiere i Storbritannia 23. august 2000. Bare en drøy måned i forveien hadde Brad Pitt (54) og Jennifer Aniston (49) gitt hverandre sitt ja under en ekstravagant feiring i Malibu, California. Duoen, som lenge ble regnet som et av verdens mest berømte par, gikk som kjent hver til sitt fem år etter bryllupet.

- Stor fan

Iversen, som er selverklært blodfan av «Friends», kunne ikke la sjansen gå til spille. Etter hvert som han «ble litt varmere i trøya», tok fotballstjerna mot til seg og begynte å prate med Pitt.

- Jeg snakket nok mest med ham om Jennifer Aniston, for da var de to sammen. Jeg tror kanskje han ble litt lei av meg, fordi jeg pratet mest om Jennifer, sier Iversen og ler, før han fortsetter:

- Hun spiller jo i «Friends», og jeg var jo en stor fan av serien. Jeg tror jeg kan samtlige replikker, og har antakelig sett alle sesongene mellom 10 og 15 ganger.

Ville opplevelser

Historien er bare en av mange som Iversen kunne ramset opp. At han har opplevd mye - både på og utenfor banen - under sin karriere, er ingen ukjent sak.

I biografien «Steffen - født til fotball», utgitt i 2012, gikk 41-åringen ærlig ut og fortalte om sine livlige år som aktiv utøver. Blant annet om den gangen han dro på strippeklubb - og selv endte opp med å strippe, og om den gangen han lurte seg inn til Will Smith som kelner.

Det var i 2012 at Iversen besluttet å legge fotballskoene på hylla for godt. Denne vinteren har han imidlertid fått teste sine fysiske evner på ny, og har gjort en god figur i forbindelse med deltakelsen i «Mesternes mester».

For kort tid siden måtte imidlertid trønderen trekke seg fra innspillinga, grunnet store ryggproblemer.

- Vurderer operasjon

Da Dagbladet møtte Iversen i forbindelse med innspillingen i Faro i Portugal i sommer, forklarte idrettsprofilen at han var forberedt på havne i en situasjon der han muligens var tvungen til å trekke seg.

- Jeg kjente allerede etter dag én at dette kom til å bli utfordrende. Jeg har jo slitt med ryggen i mange år. Så det kom ikke som noen overraskelse at det endte slik, sa Iversen til Dagbladet.

- Hvordan påvirker prolapsen deg i hverdagen?

- Hvis jeg har vært gjennom tunge aktiviteter, er det noen dager så ille at jeg ikke klarer å reise meg fra senga. Jeg kjenner et ubehag hele tiden, men jeg trener for å holde det litt i sjakk. Så hverdagen er sånn helt okey, men jeg vurderer sterkt om jeg skal operere nå. For nå er det skikkelig ille.

Iversen har slitt med prolaps siden midten av 20-åra. Spørsmål om operasjon var også oppe til vurdering da han var tilknyttet den engelske klubben Tottenham. Problemstillingen den gang var imidlertid at det fantes en 50 prosent sjanse for at han aldri mer kunne spille fotball igjen, dersom han gjennomførte inngrepet.

- Så da ble det jo helt uaktuelt. Jeg har dermed heller gått med smerten, uttalte Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer