Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Andreas Ygre Wiig:

- Jeg unner ingen den smerten jeg følte

«Mesternes mester»-Andreas ble sengeliggende i fire uker.

SMERTER: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig har slitt med fysiske utfordringer etter «Mesternes mester». Foto: NTB scanpix
SMERTER: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig har slitt med fysiske utfordringer etter «Mesternes mester». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det hersker ingen tvil om at livet som toppidrettsutøver har sine konsekvenser for kroppen. Tidligere snowboardproff Andreas Ygre Wiig (37), som nylig var å se i «Mesternes mester» på NRK, vet godt hvordan det er å kjøre kroppen sin til det ekstreme.

Gjennom karrieren har han fått en rekke skader. Under tv-innspillingen i Portugal, gikk det også hardt for seg. Det fikk konsekvenser etter at han kom hjem til Norge.

To uker etter at 37-åringen forlot konkurransen, fikk han prolaps nederst i korsryggen.

- Jeg har slitt en del i etterkant. Smerten fikk fra ryggen og ned gjennom isjiasnerven i beinet. Det var ekstremt vondt. Jeg unner ingen den smerten jeg følte, sier Ygre Wiig til Se og Hør.

PROLAPS: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig va rblant årets deltakere i «Mesternes mester». Da han returnerte til Norge, begynte ryggen å bli vond. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PROLAPS: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig va rblant årets deltakere i «Mesternes mester». Da han returnerte til Norge, begynte ryggen å bli vond. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Tvunget til å hvile

Skaden kom som et resultat av fysisk utmattende oppgaver i «Mesternes mester» der han røk ut rett før semifinalen. I fire uker måtte 37-åringen ligge rett ut, og de intense smertene stoppet ham fra å trene på fire måneder.

- Det er det lengste jeg er gått uten trening siden jeg var liten, forteller atleten.

Mens den tidligere snowboardkjøreren lå skadet på sofaen, ble det ekstra hektiske dager for modell-kjæresten Hannah Sophie Sæthre-Schanz (27), som måtte passe på sønnen Leo (1 år).

VISER FRAM: Steffen Iversen og Andreas Wiig viser oss rundt i huset deltagerne bodde i under Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer Vis mer

- Alt dette skjedde jo mens jeg hadde pappaperm, men i stedet ble det ekstra mye å gjøre for samboeren min, forteller den tidligere idrettsutøveren, som likevel ikke angrer på deltakelsen i programmet.

- Det var verdt det, konkluderer han.

Produsent i Rubicon, som produserer «Mesternes mester» for NRK, Alexander Fjeld, forklarer at de synes det er leit at Ygre Wiig sleit med fysiske utfordringer etter deltakelsen.

- Selv om mange av øvelsene er tøffe, mener vi at de i seg selv ikke innebærer noen utpreget risiko. Men deltakerne presser seg ofte ekstremt langt og trosser mye smerte når konkurranseinstinktet skrus på for fullt. Det var ikke mye tvil om at Andreas kjørte på med det han hadde og vel så det, sier han og legger til:

- Men som alle så i programmet er han en tøffing, og jeg er virkelig glad for å se at han nå er tilbake i god form.

Gikk i søvne

Dette er ikke første gang 37-åringen har opplevd skader i forbindelse med TV-innspilling. Da Dagbladet møtte Andreas Ygre Wiig i forbindelse med «Mesternes mester»-innspillingen i Portugal i fjor sommer, fortalte han om en smertefull hendelse fra 2014.

- Jeg husker jeg var i California i forbindelse med innspillingen av et tv-program på ESPN (amerikansk kringkastingsselskap som sender sport 24 timer i døgnet, journ.anm.). Det skulle omhandle fem snowboardkjørere som konkurrerte mot hverandre under et tv-show.

Han slet med å sovne natta før innspillingen, men klarte å komme seg til location for innspillingen likevel.

Den påfølgende natta endte imidlertid ikke helt som forventet.

- Etter en veldig lang dag, gikk jeg og la meg alene på hotellrommet. Det var helt bekmørkt. Plutselig våknet jeg av et enormt smell mot hodet, etterfulgt av en øredøvende pipelyd, sa han og fortsatte:

- Så begynner jeg å blø fra hodet. Jeg klarer ikke å få ringt ned til resepsjonen, ettersom jeg var helt i sjokk.

Det viste seg at idrettshelten hadde gått i søvne, og kastet dyner og puter ned på gulvet. Han skal derfor ha snublet i dyna, og falt inn i en skarp kant på tv-benken i rommet.

- Det er den definitivt verste måten jeg har våknet på, sa han lattermildt.

Han fikk kontakt med resepsjonen på hotellet, og ambulanse ble tilkalt.

- Jeg ble kjørt til sykehus, og måtte sy noen sting i hodet, forteller 36-åringen, som understreker at han heldigvis ikke sitter igjen med noen varige men etter uhellet.

Pappalykke

Det var i februar for to år siden Se og Hør kunne avsløre at Ygre Wiig hadde funnet lykken med Hannah Sophie Sæthre Schanz. I november samme året ble de foreldre til sønnen Leo.

Nylig fortalte Sæthre Schanz at hun anser samboeren som en «super-pappa».

- Ja, det har vært utrolig fint. Leo er en snill, glad og aktiv gutt. Og Andreas er virkelig en super-pappa. Når han er sammen med Leo, er han hundre prosent til stede. Han burde være en inspirasjon for andre, sa hun.

37-åringen uttalte at han ikke bryr seg stort om sønnen ender opp med å gå i sine fars fotspor.

- Med snowboard følger en del risiko. Spesielt med det nivået som er nå. Jeg kommer ikke til å pushe ham i noen spesiell retning. Han skal få gjøre det han føler for, og det var også slik jeg vokste opp. Foreldrene mine støttet meg i det jeg synes var morsomt å drive med, og det tenker jeg kan være noe å leve opp til, sa han til Se og Hør. ​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!