Andreas Ygre Wiig:

- Jeg unner ingen den smerten jeg følte

«Mesternes mester»-Andreas ble sengeliggende i fire uker.

SMERTER: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig har slitt med fysiske utfordringer etter «Mesternes mester». Foto: NTB scanpix
SMERTER: Tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig har slitt med fysiske utfordringer etter «Mesternes mester». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det hersker ingen tvil om at livet som toppidrettsutøver har sine konsekvenser for kroppen. Tidligere snowboardproff Andreas Ygre Wiig (37), som nylig var å se i «Mesternes mester» på NRK, vet godt hvordan det er å kjøre kroppen sin til det ekstreme.

Gjennom karrieren har han fått en rekke skader. Under tv-innspillingen i Portugal, gikk det også hardt for seg. Det fikk konsekvenser etter at han kom hjem til Norge.

To uker etter at 37-åringen forlot konkurransen, fikk han prolaps nederst i korsryggen.

- Jeg har slitt en del i etterkant. Smerten fikk fra ryggen og ned gjennom isjiasnerven i beinet. Det var ekstremt vondt. Jeg unner ingen den smerten jeg følte, sier Ygre Wiig til Se og Hør.

Tvunget til å hvile

Skaden kom som et resultat av fysisk utmattende oppgaver i «Mesternes mester» der han røk ut rett før semifinalen. I fire uker måtte 37-åringen ligge rett ut, og de intense smertene stoppet ham fra å trene på fire måneder.

- Det er det lengste jeg er gått uten trening siden jeg var liten, forteller atleten.

Mens den tidligere snowboardkjøreren lå skadet på sofaen, ble det ekstra hektiske dager for modell-kjæresten Hannah Sophie Sæthre-Schanz (27), som måtte passe på sønnen Leo (1 år).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.