Aksel Lund Svindal:

- Jeg var iskald

Den tidligere alpinisten letter på sløret om programlederjobben.

PROGRAMLEDERFRUE: Programleder Aksel Lund Svindal med kjæresten Amalie Iuel under pressetreffet til «Mesternes mester». Foto: Morten Eik / Se og Hør
PROGRAMLEDERFRUE: Programleder Aksel Lund Svindal med kjæresten Amalie Iuel under pressetreffet til «Mesternes mester». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor vinter ledet Aksel Lund Svindal (40) tidligere toppidrettsutøvere i «Mesternes mester» for aller første gang. Året før var han med som deltaker i programmet og vant, men han har nå inntatt rollen som programleder.

I disse dager ruller den 14. sesongen av «Mesternes mester» over norske TV-skjermer, hvor det for andre gang er Svindal som tar seerne gjennom programmet.

Før jul møtte Dagbladet hele gjengen på pressetreff, og benyttet derfor muligheten til å ta en prat med den tidligere alpinisten om programlederjobben.

HOUSETOUR: Vi fikk ta en titt inni huset hvor deltakerne bor mens de spiller inn «Mesternes mester». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Luna Lea. Vis mer

- Veldig stor forskjell

- Jeg måtte gjøre flere opptak om igjen. Hvis det for eksempel gikk en person i bakgrunnen eller fløy en måke forbi, selv om det er langt unna og man ikke tenker over det, tenkte kamerafolket på det og stoppet opptaket. Men etter hvert ble jeg vant til det, det må man bare, fortalte Svindal overfor Dagbladet om TV-innspillingen.

I år som i fjor skal en rekke tidligere idrettsstjerner kjempe om den gjeve tittelen. På spørsmål om Svindal merker forskjellen på årets gjeng og fjorårets, svarer han ærlig:

SKITNE TRIKS: Stig-André Berge er misfornøyd med Olaf Tuftes sandspruting i Mesternes mester. Video: NRK / Rød Løper. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Det er mye likt på én måte, men alle grupper består av forskjellige mennesker, så hver gruppe får en ulik dynamikk - så denne gjengen er faktisk ganske annerledes enn i fjor. Det er jo fordi det er andre folk, og det høres flåsete ut, men det er en veldig stor forskjell.

DELTAKERE: Disse deltar i årets «Mesternes mester». F.v. Andreas Lødrup, Kristin Holte, Ezinne Okparaebo, Linn Jørum Sulland, Frode Johnsen, Hanne Staff, Stig-André Berge, Helene Spilling og Olaf Tufte, med Aksel Lund Svindal i midten. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DELTAKERE: Disse deltar i årets «Mesternes mester». F.v. Andreas Lødrup, Kristin Holte, Ezinne Okparaebo, Linn Jørum Sulland, Frode Johnsen, Hanne Staff, Stig-André Berge, Helene Spilling og Olaf Tufte, med Aksel Lund Svindal i midten. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

I år får man blant annet se tidligere bryter Stig-André Berge (39), proffdanser Helene Spilling (27) og roer Olaf Tufte (46) kjempe seg gjennom en rekke krevende øvelser.

- Ville vært kjedelig

Selv om årets sesong nylig hadde premiere, er innspillingen over for lengst. Svindal har dermed lagt bak seg to sesonger som programleder.

- Føler du at du har du blitt varmere i trøya som programleder?

VANT: Aksel Lund Svindal vant «Mesternes Mester», og vi snakket med han rett etter finalen. Vis mer

- Jeg håper det, for i første sesong var jeg iskald. Så jeg håper jeg har blitt litt varmere, det ville vært kjedelig hvis jeg ikke var det, innrømmer han.

Den ferske 40-åringen legger imidlertid ikke skjul på at det er en rolle han liker å ha.

- Jeg trives. Jeg synes det er veldig gøy.

KNUST: Nok en rekord knuses i denne sesongen av «Mesternes mester». Video: NRK Vis mer

- Vil vi etter hvert få se deg som programleder i andre programmer også?

- Det får vi se på. Foreløpig så er det her veldig, veldig bra, også lærer man mye - så det er gøy, svarer Svindal kryptisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer