- Jeg var kongens lekekamerat

For første gang forteller artist Camilla Henemark (46) om sitt påståtte forhold til svenskekongen.

SNAKKER UT: I dagens utgave av den svenske avisa Expressen forteller Camilla Henemark sin versjon av hendelsene omtalt i den kontroversielle boka «Carl XVI — Den motvillige monarken». Foto: EXPRESSEN
SNAKKER UT: I dagens utgave av den svenske avisa Expressen forteller Camilla Henemark sin versjon av hendelsene omtalt i den kontroversielle boka «Carl XVI — Den motvillige monarken». Foto: EXPRESSENVis mer

(Dagbladet): Siden hun ble utpekt som kong Carl Gustafs elskerinne, har Camilla Henemark (46) fått mye oppmerksomhet fra både svensk og internasjonal presse.

Fram til nå har hun ikke ønsket å bekrefte eller avkrefte ryktene i den kontroversielle boka «Carl XVI — Den motvillige monarken», hvor hun er viet et eget kapittel med tittelen «Kurtisanen» («hoffdame» eller finere prostituert, red. anm.).

I dagens utgave av den svenske avisa Expressen, forteller hun nå om hvordan hun oppfattet sitt forhold til svenskekongen.

- Lekekamerater - Hvis jeg hadde forstått hva kurtisane  betyr... Det betyr kanskje lekekamerat. Og det er kanskje det vi kan si at vi har vært. Vi hadde det bare gøy, og jeg vil ikke si at det behøver å bety at man bare har vært elskerinne. Jeg synes kurtisane høres litt overdrevet ut, sier hun.

Henemark hevder overfor Expressen at hun kom i kontakt med kungen gjennom felles venner, og ble invitert i ett av de nå mye omtalte middagsselskapene.

Hun påstår at de traff hverandre i rundt ett års tid. De møttes i smug, og spøkte om å flykte til en øde øy sammen, hevder hun.

- Jeg uttrykte at jeg var litt stressa og sjenert over å bli sett sammen med ham på grunn av mitt politiske ståsted. Så da spøkte vi litt om hvor vi kunne treffes uten å bli sett sammen, og fant ut at vi måtte fly til en øde øy, sier hun.

- Ikke alvorlig Det var på slutten av 90-tallet at hun og Carl Gustaf skal ha truffet hverandre og tilbragt tid sammen. Henemark påpeker at hun aldri har bidratt selv til bokas innhold. Hun vil ikke uttale seg til Expressen angående påstandene om at kongen oppførte seg som om han var forelsket.

- Vi hadde det veldig gøy sammen, men det var aldri noe alvorlig. Vi lekte og hadde det gøy noen ganger. Dette er så lenge siden, og jeg vil legge dette bak meg, sier hun.

De siste åra har vært tøffe for «Army of Lovers»-sangerinnen. Hun har slitt med alvorlige depresjoner, og i en periode var hun hjemløs. Etter å ha fått profesjonell behandling, har hun selv begynt å jobbe med psykiske sykdommer.

Så kom boka som pekte henne ut som kongens elskerinne.

Kong Carl Gustaf er blitt slaktet av pr-eksperter for sin håndtering av skandaleboka, og Henemark sier til Expressen at hun i utgangspunktet ikke trodde at kongen ville kommentere påstandene i boka.

Vil gi sin versjon Grunnen til at hun nå velger å uttale seg om bokas påstander, er kongens høyst uvanlige pressekonferanse i forrige uke, hvor hun mener han langt på vei bekreftet noen av påstandene i boka.

I HARDT VÆR: I den nye uautoriserte biografien om kong Carl Gustaf påstår forfatterne at kongen har levt et svært utsvevende liv.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
I HARDT VÆR: I den nye uautoriserte biografien om kong Carl Gustaf påstår forfatterne at kongen har levt et svært utsvevende liv. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

- Det jeg forstår at boka handler om, skjedde for lang tid siden, og jeg og min familie velger derfor å se fremover, sa kongen under sin pressekonferanse - som egentlig skulle handle om årets elgjakt.

- Den pressekonferansen ble litt merkelig, og de fleste satt nok igjen med mange spørsmål. Derfor har jeg bestemt meg for å fortelle min versjon av hendelsene i boka, sier Henemark.

Hun sier at hun ønsker å gi et nyansert bilde av det som skjedde fordi hun ønsker en slutt på alle spekulasjonene.

- Jeg har nettopp gått gjennom en livskrise. Jeg vil kunne jobbe. Jeg er en offentlig person, og jeg vil at folk skal ha tiltro til meg og forstå at man ikke alltid kan være stolt av alt som skjer i livet. For dette er ikke noe jeg er stolt av, sier hun.

PRESSEKONFERANSEN: Kong Carl Gustaf så ikke veldig komfortabel ut da han i forrige uke valgte å kommentere den kontroversielle boka «Carl XVI — Den motvillige monarken». I ettertid er svenskekongen blitt slaktet av pr-eksperter for håndteringen av «Skandaleboka».


Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
PRESSEKONFERANSEN: Kong Carl Gustaf så ikke veldig komfortabel ut da han i forrige uke valgte å kommentere den kontroversielle boka «Carl XVI — Den motvillige monarken». I ettertid er svenskekongen blitt slaktet av pr-eksperter for håndteringen av «Skandaleboka». Foto: ADAM IHSE / SCANPIX Vis mer