Ulrikke Brandstorp:

- Jeg var litt bekymret

Ulrikke Brandstorp spiller Sophie i den nye «Mamma Mia!»-oppsetningen, og forteller at det blir «mye klinings» på scenen. Dette sier kjæresten.

GLADJENTE: Blant 150 søkere var det Ulrikke Brandstorp som landet rollen som Sophie Sheridan i den nye «Mamma Mia!»-oppsetningen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
GLADJENTE: Blant 150 søkere var det Ulrikke Brandstorp som landet rollen som Sophie Sheridan i den nye «Mamma Mia!»-oppsetningen. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sarpsborg-jenta Ulrikke Brandstorp (26) har de siste åra for alvor blitt et kjent fjes blant det norske folk. Hun gikk til topps i Melodi Grand Prix i fjor med låta «Attention», og seinere samme år vant hun NRK-suksessen «Maskorama».

Denne våren kunne vi følge henne krige seg gjennom tøffe utfordringer i «Kompani Lauritzen», og nå er hun aktuell i rollen som Sophie Sheridan i «Mamma Mia!».

VANT: Ulrikke Brandstorp var vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

- En ære

- Herregud, vi skal på date! utbryter Brandstorp, og ser på kjæresten Oskar Nordberg (27).

Artisten har tatt med seg kjæresten på premierefesten til «Ikke lov å le på hytta», som fant sted torsdag kveld. 26-åringen er mildt sagt en travel kvinne om dagen, men har klart å karre til seg litt fritid denne høstkvelden.

KJÆRESTER: Ulrikke Brandstorp og Oskar Nordberg ble kjærester i fjor. Foto: Privat.
KJÆRESTER: Ulrikke Brandstorp og Oskar Nordberg ble kjærester i fjor. Foto: Privat. Vis mer

- Det er sjukt uvant å ha fri på en torsdag, men jeg koser meg veldig og nyter livet. Det er så stas å få spille for folk. Jeg er rett og slett lykkelig, forteller Brandstorp til Dagbladet.

Hun forklarer videre at det blir lite tid hjemme om dagen, men at hun trives med å ha mye å gjøre. Og med hovedrollen i «Mamma Mia!» går naturligvis mesteparten av tida med til forestillinger og forberedelser. Men Sarpsborg-jenta klager ikke:

- Det er en ære (å spille Sophie journ.anm.), og noe jeg har hatt lyst til veldig lenge. Det var over 150 stykker på audition også var det jeg som fikk gjøre det. Jeg klyper meg i armen hver eneste dag. Det er veldig stas.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Dagbladet at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer

- Jeg var litt bekymret

I musikaloppsetningen har Sophie en kjæreste som heter Sky, spilt av Thomas Brasel. Handlingen spiller rundt forberedelsene til et bryllup mellom de to, og dermed er det et nyforelsket par som skal portretteres.

Det fører imidlertid til en del «klinings» på scenen.

- Det er MYE klinings. Heldigvis har jeg en snill mann som lar meg kline på jobb, ler 26-åringen, og titter bort på kjæresten.

- Hvordan synes du det er å se Ulrikke kline på scenen?

- Det er faktisk helt greit. Altså, jeg var litt bekymret og nervøs først, men da jeg så det var det ikke så ille, innrømmer Nordberg.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

- Jeg tror jeg hadde skremt han litt på forhånd, skyter Brandstorp inn.

- Jeg sa det var så sjukt mye klinings og at «du må bare forberede deg». Så jeg la lista veldig høyt, også ble det sånn «dette kan jeg leve med». Og selv om jeg kysser en annen er det jo Oskar jeg vil hjem til.

Brandstorp legger til at hun selv tenker på det som en jobb og at det ikke betyr noe mer.

- Men vi har en avtale på at hvis jeg noen gang føler noe annet skal jeg gå hjem å si det med engang, understreker skuespilleren.

Kyssing og klining går helt fint. Men det er imidlertid noe helt annet hovedrolleinnehaveren frykter under forestillingene:

- Jeg bare håper at jeg ikke ramler av scenen - det er det viktigste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer