Isabel Raad:

- Jeg var nesten redd henne

Møter Kristin Gjelsvik til bloggdebatt etter Vixen-bråk

RAAD: En åpenhjertig Isabel Raad har byttet side i debatten om plastisk kirurgi. Video: Celina Morken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld møtes toppbloggerne Kristin Gjelsvik (33) og Isabel Raad (25) i NRK-programmet «Debatten». Dette skjer etter at førstnevnte rettet krass kritikk mot kollega Sophie Elise Isachsen (25) i forrige uke.

I et blogginnlegg som ble delt søndag, uttrykte Raad støtte til Gjelsvik. Men hun la samtidig ikke skjul på at de tidligere ikke har kommet overens.

- Jeg var nesten redd henne før, da hun gikk veldig hardt ut imot meg for noen år siden.

- Med det sagt skal jeg ærlig innrømme at jeg er takknemlig for at hun gjorde det, for er det en person som fikk meg til å tenke meg om når det gjelder påvirkningskraften min og hvor skadelig det er å nærmest promotere plastisk kirurgi, så er det henne, skrev Raad i blogginnlegget.

Tordentalen

Det var under årets Vixen Awards at toppblogger Kristin Gjelsvik (33) kom med en tordentale rettet mot Sophie Elise Isachsen (25).

Talen kom etter at Gjelsvik stakk av med prisen for «Årets sterke mening». Bare noen få minutter tidligere hadde Isachsen vunnet prisen for «Årets business»

I etterkant av forrige ukes Vixen Awards er det igjen duket for en ny debatt i NRK-programmet «Debatten».

SKAPER OVERSKRIFTER: Sophie Elise Isachsens avgjørelse om å reise til USA for å få reversert en rumpeoperasjon hun gjennomførte i Tyrkia som 19-åring, skaper overskrifter i Storbritannia. Vis mer

Stiller ikke

Sophie Elise Isachsen skal derimot ikke stille i «Debatten», men hennes far og manager, Jan Olav Isachsen, vil være til stede i NRK-programmet. Det samme skal blant andre programdirektør Kathrine Haldorsen i TV 2 og Astrid Valen Utvik, juryleder i Vixen Awards.

Fredrik Lauritzen, vaktsjef i NRKs «Debatten», forteller til Dagbladet at kveldens tema i tv-programmet vil handle om kritikken fra Gjelsvik mot Isachsen i talen under Vixen Awards.

Bakgrunnen for hvorfor nettopp Raad skal stille til «Debatten» er foreløpig uvisst, men i det nevnte blogginnlegget uttrykket hun sin mening om Gjelsviks tordentale. I innlegget forklarte Raad at hun synes Gjelsvik hadde mange gode poenger, og at hun synes det er fint at hun våger å bruke stemmen sin på denne måten.

Kritikken fikk henne til å snu

Raad la ikke skjul på at hun synes at det var noe uheldig at Gjelsvik nevnte bare ett konkret navn i talen sin.

- Jeg vet selv hvordan det føles når man føler seg «angrepet» offentlig, så akkurat hvordan hele den episoden utspilte seg er jeg nok litt uenig i.

- Men igjen skjønner jeg godt at hun bare vil få fram poengene sine, og det har jeg stor respekt for, avsluttet Raad, og påpekte at hun mener Gjelsvik kjemper en viktig kamp, som flere i bransjen bør innse betydningen av.

SKAL OPERERES: Toppblogger Sophie Elise Isachsen skulle fjerne rumpeimplantatene, noe som førte til blandede reaksjoner fra fansen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Holdt ikke igjen

Kveldens debatt kommer som tidligere nevnt på bakgrunn av Gjelsviks takketale under Vixen Awards. Fra scenen fyrte 33-åringen løs til delte meninger fra salen.

- Det er viktig å skrike høyt når man ser noe man er veldig uenig i, og når man ser at det kan skade mange der ute. Også må jeg si at det er et paradoks at den samme bloggeren og det foretaket som jeg valgte å ta tak i i fjor - som er grunnen til at jeg står her i dag - vant prisen for «Årets business» og har muligheten til å vinne «Årets blogger», var noe av det Gjelsvik uttalte mens hun siktet til Isachsen.

Se hele Gjelsviks tale i videoen under.

RASER I TAKKETALEN: Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med Sophie Elise i takketalen på Vixen awards. Video: Kine Falch Vis mer

Etter tordentalen fortalte Isachsen til Dagbladet at hun blant annet syntes det var synd at Gjelsvik benyttet talen sin til å «snakke dritt om henne».

Gjelsviks tordentale kommer om lag ett år etter at hun gikk ut i en video på bloggen sin og kalte Isachsen for «Norges desidert dårligste og farligste forbilde».

Videoen satte raskt i gang en stor debatt blant Norges bloggere og influensere, og førte til at flere av dem møttes til NRK-programmet «Debatten». Der diskuterte de hva man skal dele med følgerne sine og ikke.

«Debatten» sendes på NRK1 klokka 21.20 i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer