Nicole Scherzinger:

- Jeg var på et veldig mørkt sted

The Pussycat Dolls-stjerna åpner opp om suksessens skyggeside.

GJØR COMEBACK: Den kjente gruppa The Pussycat Dolls gjør comeback neste år. I et nytt intervju med The Guardian forteller frontfiguren Nicole Scherzinger (i midten) om suksessens skyggesider. Foto: NTB Scanpix
GJØR COMEBACK: Den kjente gruppa The Pussycat Dolls gjør comeback neste år. I et nytt intervju med The Guardian forteller frontfiguren Nicole Scherzinger (i midten) om suksessens skyggesider. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble det kjent at den berømte popgruppa The Pussycat Dolls gjør comeback. Den siste tida har det versert rykter om at de fem jentene skal tilbake på scenen, og nå feier det tidligere gruppemedlemmet og frontfiguren Nicole Scherzinger (41) all tvil til side ved å bekrefte nyheten på Instagram.

GJØR COMEBACK: Nicole Scherzinger og flere av de andre The Pussycat Dolls-medlemmene skal gjenforenes. Her er 41-åringen i 2008. Foto: NTB Scanpix
GJØR COMEBACK: Nicole Scherzinger og flere av de andre The Pussycat Dolls-medlemmene skal gjenforenes. Her er 41-åringen i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har nemlig delt et bilde av den kjente gruppas logo, og tagget bildet med #PCDreunion, etterfulgt av et hjerte. Instagram-innlegget kommer et par dager etter CNN meldte at popgruppa gjør et comeback under innspillingen av britiske «X Factor» denne helga - hvor Scherzinger er blant dommerne.

Gruppa skal også legge ut på en større turné i England og Irland neste år.

The Pussycat Dolls, som ble oppløst i 2010, besto også av Ashley Roberts, Kimberly Wyatt, Carmit Bachar, Jessica Sutta og Melody Thornton.

Scherzinger går imidlertid for å være den tidligere gruppas mest sentrale medlem, og i et nytt intervju med The Guardian, snakker hun nå ut om The Pussycat Dolls-tida og om suksessens skyggesider.

FRONTFIGUR: Nicole Scherzinger var The Pussycat Dolls' mest kjente ansikt utad. Foto: NTB Scanpix
FRONTFIGUR: Nicole Scherzinger var The Pussycat Dolls' mest kjente ansikt utad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- På et mørkt sted

I intervjuet forteller 41-åringen ærlig om perioden da hun sleit med spiseforstyrrelser og bulimi - som sammenfalt med den ikoniske popgruppas suksess.

- Mye av det stjal gleden fra det jeg holdt på med, fordi jeg levde i en svært mørk verden. Enten jobbet jeg, eller så plaget jeg meg selv, sier hun, og forklarer at hun nå derfor er stor tilhenger av en gjenforening:

- Jeg har ikke opplevd å nyte det før.

Scherzinger legger ikke skjul på at hun har slitt med et usunt forhold til sin egen kropp, og forteller at hun kunne tilbringe opptil åtte timer på treningssenteret daglig, og vvar besatt av mat. Den store suksessen, berømmelsen og det harde arbeidet bidro også til å forverre situasjonen for 41-åringen.

Hun ble sykelig opptatt av kroppen sin.

- Jeg kunne våkne opp på baderomsgulvet etter å ha besvimt fordi jeg ikke tok vare på meg selv, sier hun.

BERØMT GRUPPE: The Pussycat Dolls hadde sin storhetstid på 2000-tallet. I midten sitter Nicole Scherzinger. Foto: NTB Scanpix
BERØMT GRUPPE: The Pussycat Dolls hadde sin storhetstid på 2000-tallet. I midten sitter Nicole Scherzinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Scherzinger fikk oppfølging av leger og gikk i terapi, men da hun var i starten av 30-åra og The Pussycat Dolls' storhetstid gikk mot slutten, startet hun å legge problemene bak seg. Hun fikk nemlig høre at bulimi kunne påvirke stemmebåndet hennes.

- Det var en skikkelig vekker for meg, sier hun til The Guardian.

- Bidro til bruddet

Scherzinger - som forlot gruppa i 2009 - har flere ganger tidligere åpnet opp om sitt problematiske forhold til kropp og mat - og hun har også vært ærlig om at spiseforstyrrelsen påvirket forholdet til de andre medlemmene i den berømte popgruppa.

Ifølge Sky News har 41-åringen uttalt at bulimien bidro til spenning og uenighet i gruppa, fordi hun ikke følte seg i stand til å fortelle dem om problemene sine. Hun mener også at det bidro til at gruppa ble oppløst i utgangspunktet.

Det har gått ni år siden gruppa, som har stått bak monsterhiter som «Don't Cha» og «When I grow up», ble oppløst. Den gang verserte det rykter om at gruppa ble oppløst fordi de resterende medlemmene hadde sett seg lei av Scherzingers ledende rolle.

STOR SUKSESS:The Pussycat Dolls før de slo igjennom med låta «Don't Cha» i 2005. Her er medlemmene fra den gang, f.v. Melody Thornton, Carmit Bachar, Ashley Roberts, Nicole Scherzinger, Jessica Sutta og Kimberly Wyatt. Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS:The Pussycat Dolls før de slo igjennom med låta «Don't Cha» i 2005. Her er medlemmene fra den gang, f.v. Melody Thornton, Carmit Bachar, Ashley Roberts, Nicole Scherzinger, Jessica Sutta og Kimberly Wyatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Scherzinger har tidligere fortalt at det å være med i The Pussycat Dolls gjorde bulimien hun sleit med på den tida, enda verre:

- Da jeg var med i The Pussycat Dolls ble sykdommen mer alvorlig, fordi det gikk ut på å vise fram kroppen mest mulig, sa hun til Cosmopolitan i 2017.

I 2020 blir altså de verdenskjente kvinnene å se på scenen sammen igjen. De skal turnere i både England og Irland, men det blir uten Melody Thornton.

Scherzinger har siden 2011 vært dommer i den britiske versjonen av «X Factor» og siden The Pussycat Dolls-oppløsningen har hun også etablert seg som soloartist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer