EN DRØM GÅR I OPPFYLLELSE: Når håndballstjernen Gro Hammerseng blir mamma i februar. Men hun synes det er trist med alle fordommene som møter henne og samboer Anja Edin.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
EN DRØM GÅR I OPPFYLLELSE: Når håndballstjernen Gro Hammerseng blir mamma i februar. Men hun synes det er trist med alle fordommene som møter henne og samboer Anja Edin. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Jeg vet det er flere som mener jeg aldri burde få barn

Åpenhjertig Gro Hammerseng om graviditeten.

(Dagbladet): I begynnelsen av august kom nyheten om at Gro Hammerseng (31) er gravid.

- Spennende tider Håndballspilleren venter barn sammen med samboeren Anja Edin (28) i februar.

- Nå vil vi bare nyte følelsen og håpe at alt går fint, skrev Hammerseng i en SMS til Dagbladet etter at den glade nyheten ble gjort kjent via en pressemelding fra LHK.

- Vi gleder oss veldig til å bli foreldre, det er spennende tider. Jeg kommer til å holde meg i god form og tar sikte på å komme raskt tilbake på håndballbanen, siteres hun på i pressemeldinga.

Endelig ordenlig mage I neste utgave av magasinet Henne gir håndballspilleren sitt første store intervju om graviditeten.

Til bladet forteller hun at hun er storfornøyd med å endelig ha fått ordentlig mage etter hittil å «bare ha følt seg kvapsete».

- Allerede er det mange som har følt at det er naturlig å legge hendene på magen min. Særlig menn. Hva er det for en oppførsel? Ingen jenter liker vel å bli tatt på fettet sitt? sier hun til Henne.

BLIR FORELDRE: Gro Hammerseng og Anja Edin ble et par i fjor. Neste år blir de foreldre for første gang. Foto: Stella Pictures
BLIR FORELDRE: Gro Hammerseng og Anja Edin ble et par i fjor. Neste år blir de foreldre for første gang. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det hender jeg savner å være fit og fast. Jeg mener ikke at jeg har forfalt totalt, men kroppen min er definitivt noe helt annet enn før.

- Trist med fordommene Når hun nå blir mamma i februar, er det en 14 år gammel drøm som går i oppfyllelse. Men da Hammerseng fortalte at hun ventet barn med kjæresten sin utløste det debatt i diverse nettforum om hvorvidt lesbiske og homofile skal kunne få barn.

- Jeg ville ha barn med en jeg elsket. Og det er jenter jeg forelsket meg i. Det hadde blitt helt feil for meg å velge bort kjærligheten fordi jeg ville ha barn, sier hun til Henne.

- Jeg vet at det er en del personer som mener at jeg aldri burde fått barn. Det synes jeg er trist. For meg er det selve lykken. Jeg synes det er utrolig flott at jeg skal få barn sammen med Anja.

Hammerseng og Edin kjenner mange andre lesbiske par som har vært gjennom noe av det samme, og får gode råd av dem.

Frykter at barnet skal bli mobbet - Jeg blir ikke lei meg når vi får en bok av jordmoren der det står «til mor og far», eller når Anja får beskjed om å sette seg i pappastolen når jeg skal undersøkes. Men jeg merker meg at vi ikke er kommet så langt på dette området ennå, sier hun til Henne.

Håndballstjernen har tenkt mye på at barnet hennes kan bli ertet for å ha to mødre.

SEIERSGLIS: Hammerseng har hatt stor suksess som kaptein på det norske håndballandslaget. 
Foto: Arnt E. Folvik
SEIERSGLIS: Hammerseng har hatt stor suksess som kaptein på det norske håndballandslaget. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Jeg tror alle foreldre har en frykt for at barnet deres skal bli mobbet. Og jeg skjønner at mitt barn har større risiko for å bli utsatt for akkurat det. Det er sårt å tenke på, men vi skal takle det.

SAVNER Å VÆRE FAST OG FIN: Håndballspilleren synes det er litt uvant at kroppen forandrer seg, men er glad for å endelig ha fått ordentlig mage. 
Foto: Erik Berglund/Dagbladet
SAVNER Å VÆRE FAST OG FIN: Håndballspilleren synes det er litt uvant at kroppen forandrer seg, men er glad for å endelig ha fått ordentlig mage. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer