Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg vet hvem jeg er, og hvor jeg vil

Slik skal Katie Holmes bli stjerne på egne premisser.

 STARTER ET NYTT LIV: Katie Holmes er nå innstilt på å drive sin karriere videre - på egenhånd. Her er hun på vei til kontoret hvor hun jobber på sin nye kleskolleksjon. Foto: Stella Pictures
STARTER ET NYTT LIV: Katie Holmes er nå innstilt på å drive sin karriere videre - på egenhånd. Her er hun på vei til kontoret hvor hun jobber på sin nye kleskolleksjon. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle jenter drømmer om bryllupet sitt. Jeg så alltid for meg at jeg giftet meg med Tom Cruise, sa Katie Holmes i et intervju med Seventeen Magazine i 2004.

Drømmen hennes ble oppfylt bare to år etter, men livet med Hollywoodstjerna ble ikke helt som den unge skuespilleren hadde forestilt seg.

I forrige uke leverte hun skilsmissepapirene.

- Kontrollerende - Skilsmissen overrasker meg ikke. At to høyprofilerte mennesker er i et forhold kan bidra til å underminere forholdet. Det kan være ganske slitsomt, sier samlivsekspert Åsa Rytter Evensen.

Katie Holmes og Tom Cruise møttes for første gang i 2005.

Mens Holmes hadde oppnådd en viss suksess med ungdomsserien «Dawson's Creek», hadde Cruise hatt superstjernestatus i Hollywood siden 80-tallet.

Etter få uker viste de seg på den røde løperen sammen, og det neste året gikk det slag i slag med forlovelse, graviditet, giftermål og fødselen av datteren Suri.

- Skrekkfilm Pressen har fulgt kjendisparet tett. Ifølge nettstedet TMZ har Cruise hatt stålkontroll på den unge skuespilleren. Han skal ha tatt alle avgjørelser for henne, både profesjonelt og personlig, blant annet hvilke roller hun fikk ta og at hun skulle konvertere fra katolisismen til scientologien.

En kilde har hevdet at Holmes har sammenliknet ekteskapet med en skrekkfilm.

- Hun følte at hun var med i «Rosemary's Baby». Alt hun sa og gjorde ble overvåket. Det eneste riktige for henne var å komme seg ut av ekteskapet for å redde sin datter, sier kilden til Us Magazine.

På egne bein Holmes har vært ordknapp etter skilsmissen ble kjent, men i et intervju hun ga like før bruddet spekuleres det i om det ligger noe mer bak uttalelsene hennes.

- Han har vært Tom Cruise i 30 år ... Jeg vet hvem jeg er, hvor jeg er og hvor jeg vil, så jeg vil fokusere på det, sier hun til amerikanske Elle i utgaven som kommer i disse dager.

Nå som Holmes er fri til å stå på egne bein, kaster hun ikke bort tida.

Eget klesmerke Denne uka begynner innspillingen av en film hun både har vært med å skrive og skal produsere, «Molly», som handler om ei alenemor og hennes datter.

Holmes har også hatt et eget klesmerke siden 2009, kalt «Holmes & Yang», som for første gang skal ha visning under høstens New York Fashion Week.

Inger Merete Hobbelstad, Dagbladets filmanmelder, mener Holmes kommer seirende ut av skilsmissen.

- Holmes klarer seg veldig bra. Det virker som opinionen er på hennes side. I intervjuet med Elle relanserer hun seg selv for verden, hun framstår selvstendig og sulten og ser veldig godt ut. Sånn sett har hun vært smart de siste ukene. Spørsmålet er om hun har vært like lur de siste fem åra, sier hun.

- Bare biroller Hobbelstad påpeker at både Holmes og Michelle Williams ble spådd gylne karrierer etter gjennombruddet med «Dawson's Creek».

Men mens Williams nå er en av Hollywoods mest anerkjente karakterskuespillere, har Holmes bare et par biroller å skilte med.

- Nå er hun 33 år. Det er ikke verdens beste alder å være i som kvinnelig skuespiller i Hollywood, og jeg kan ikke si at Holmes er noe mer enn en ok skuespiller. Men det kan hende hun kan overraske, sier Hobbelstad.

Fikk omsorgsretten Ifølge TMZ har Holmes fått omsorgsrett for Suri.

Cruise har rett til samvær med dattera, men Holmes er ansvarlig for alle viktige avgjørelser, blant annet angående skole, helse og religion.

- Vi er overlykkelige for Katie og familien hennes, og er glade for å se at hun nå setter i gang med et nytt kapittel i livet, sier advokaten hennes til People.

Kilder: Hollywoodreporter.com, Mtv.com og Tmz.com

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!