Birgit Skarstein:

- Jeg vil ikke ha et «free pass»

Pandemien la lokk på paralympics-drømmen. Da bestemte Birgit Skarstein for at det var på tide å kaste seg inn i dansen.

NYTT KAPITTEL: Birgit Skarstein skulle egentlig ha rodd for harde livet i Tokyo nå. Pandemien lukket imidlertid den døren. Samtidig åpnet den for noe annet - en etterlengtet deltakelse i «Skal vi danse». Foto: TV 2
NYTT KAPITTEL: Birgit Skarstein skulle egentlig ha rodd for harde livet i Tokyo nå. Pandemien lukket imidlertid den døren. Samtidig åpnet den for noe annet - en etterlengtet deltakelse i «Skal vi danse». Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når Birgit Skarstein (31) forteller om den intense hverdagen hun skal ha i høst, er det helt naturlig og uten snev av anger. Trening to ganger om dagen med ro-landslaget er krevende nok i seg selv, men Skarstein har attpåtil bestemt seg for at 2020 var året hun skulle takke ja til «Skal vi danse».

Den eneste fritida hun egentlig har de kommende månedene er lunsj og søvn, noe hun tar med knusende ro. Kroppen hennes er topptrent allerede, så det er ikke fysikken det står på når hun førstkommende lørdag skal innta parketten på Fornebu i det som blir TV 2s første «Skal vi danse»-sending i år.

- Jeg har jobbet mye med det å være grasiøs. Det er på en måte ikke der hovedfokuset er i idretten, så her må jeg virkelig øve meg. I tillegg skal man jo kunne en koreografi og teknikk. Jeg prøver å suge til meg alt jeg kan, flirer Skarstein overfor Dagbladet.

- Litt annerledes

På grunn av den hektiske timeplanen har hun ikke tid til å møtes, men sier ja til å ta en prat på telefon i bilen på vei fra Årungen til ny trening. Etter den, som ble dagens andre treningsøkt, dro hun til Bislett for å svinge seg med dansepartner Philip Raabe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer