Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg vil inspirere andre til å følge drømmene sine

Marianne Aulie sier at hun blåser i naken-kritikken, men har fjernet bildet fra Twitter.

FRI KUNST: Marianne Aulie sier at hun la ut dette bildet på Twitter fordi hun likte det kunstneriske uttrykket. Foto: Enga Purevjav
FRI KUNST: Marianne Aulie sier at hun la ut dette bildet på Twitter fordi hun likte det kunstneriske uttrykket. Foto: Enga Purevjav Vis mer

||| (Dagbladet): Tynt, desperat og lite originalt, mener feminister om Marianne Aulies siste bildestunt.

Kunstneren selv bryr seg ikke stort om kritikken.

- Kunsten skal være fri, det er helt naturlig, og jeg ønsker å vise nettopp det, sier Marianne Aulie til Dagbladet.

Det var i kveld Marianne Aulie la ut et nytt bilde av seg selv på Twitter, splitter naken, etter at hennes baderomsbilde ble parodiert av NRK-Programleder Helle Vaagland i forrige uke.

- Useriøst Det nye bildet har tittelen «jeg er kvinne, jeg er fri», men er blitt fjernet fra Twitter etter at Dagbladet snakket med kunstneren.

- Det virker litt desperat å holde på sånn, det er litt tynt. Jeg tror folk får et veldig useriøst forhold til henne når hun driver med disse stuntene, sier redaktør i det feminististe tidsskriftet Fett, Charlotte Myrbråten.

Aulie forteller at bildet ble tatt i New York i forrige uke, og hun la det ut på Twitter fordi hun synes at det har et spennende kunstnerisk uttrykk.

I forrige uke åpnet hun en ny kunstutstilling i New York, men sier til Dagbladet at naken-twitringen ikke ble gjort for å skape oppmerksomhet rundt «Clowns, chaos & order». Oppmerksomheten rundt alle Twitter-bildene bryr hun seg heller ikke stort om, hevder hun.

Vil inspirere andre - Jeg er egentlig bare opptatt av å få være billedkunstner og jobbe med mitt uttrykk, og for hver eneste dag jeg får gjøre det fritt, er jeg et lykkelig menneske, sier Aulie.

- Jeg ønsker å inspirere andre menensker å velge den veien de vil, uanstt hva andre mener. Du skal kjenne hva du drømmer om, og tørre å følge drømmene dine. Da må man tørre å tråkke nye stier.

Helle Vaagland ønsket med sitt bilde å kommentere at man må være veldig tynn og å ha trent mye for å følge de nye «trendene» med lettkledde bilder på nett.

DET FORRIGE BILDET:  Marianne Aulie kastet klærne forrige tirsdag også, og publiserte bildet på Twitter. Foto: Twitter
DET FORRIGE BILDET: Marianne Aulie kastet klærne forrige tirsdag også, og publiserte bildet på Twitter. Foto: Twitter Vis mer

Marianne Aulie sier at hun ikke er opptatt av slike idealer.

- Det er sånn jeg er født - Mitt største forbilde under hele oppvekst var min mormor, som var drøyt 160 centimeter høy, ganske rund, og med store smilehull. Hun var det varmeste mennesket jeg har truffet. Det var aldri snakk om å være tykk eller tynn, bare snakk om kjærlighet og varme. Dette er sånn jeg ser ut, det er sånn jeg er født, sier Aulie.

- Jeg ønsker å formidle at man skal være glad i seg selv. Det handler blant annet om å spise sunt, å bevege seg, og at man ikke går rundt og er misfornøyd med seg selv, sier hun.

Helle Vaagland synes det er blitt litt mye styr rundt disse bildene nå, og ønsker derfor ikke å kommentere Aulies nyeste Twitter-stunt overfor Dagbladet.

VÅGAL:  NRK2-programleder Helle Vaagland klarte ikke å stå imot fristelsen, og parodierte Marianne. Med en god dose humor. Foto: Twitter
VÅGAL: NRK2-programleder Helle Vaagland klarte ikke å stå imot fristelsen, og parodierte Marianne. Med en god dose humor. Foto: Twitter Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media