Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nadya Khamitskaya slutter i «Skal vi danse»:

- Jeg visste at hver eneste dans kunne bli den siste

Proffdanseren vil bruke tida på barna og mastergraden sin.

GIR SEG: Lørdag kveld vant Eilev Bjerkerud og dansepartner Nadya Khamitskaya finalen i «Skal vi danse» på TV2. Nå gir Khamitskaya seg som proffdanser i programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIR SEG: Lørdag kveld vant Eilev Bjerkerud og dansepartner Nadya Khamitskaya finalen i «Skal vi danse» på TV2. Nå gir Khamitskaya seg som proffdanser i programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld gikk Eilev Bjerkerud (27) og dansepartneren Nadya Khamitskaya (33) seirende ut av årets finale i «Skal vi danse».

Seieren er den tredje for Khamitskaya i TV 2-konkurransen, og en god anledning til å gi seg som proffdanser i programmet. Det forteller hun til VG.

Overfor Dagbladet røper 33-åringen at hun tok avgjørelsen om å slutte da treninga til årets sesong skulle begynne:

- Jeg bestemte meg for å slutte da vi startet, jeg visste at dette ble min siste sesong. Så det har vært en vemodig og veldig fin sesong for meg. Jeg visste at hver eneste dans jeg lagde denne høsten med Eilev kunne bli den siste.

LAGDE SHOW: «Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud og danser Nadya Khamitskaya var blant favorittene gjennom hele 2016-sesongen av «Skal vi danse». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
LAGDE SHOW: «Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud og danser Nadya Khamitskaya var blant favorittene gjennom hele 2016-sesongen av «Skal vi danse». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Har gitt meg ubeskrivelig mye

Etter at helgas «Skal vi danse»-seier var et faktum, roste Bjerkerud dansepartnerens innsats for å få ham helt til topps i finalen.

- Det er helt rått! Nadya og jeg har lagt ned utrolig mye innsats. Hun har gått inn i meg og gjort meg god, sa han begeistret til Seoghør.no lørdag kveld.

Mandag ettermiddag sier Khamitskaya til Dagbladet at nettopp samarbeidet med dansepartnerne er det hun vil savne mest med «Skal vi danse».

- Å se gleden når partneren opplever mestring, å se at de lykkes gjennom vårt samarbeid og min kompetanse, det har gitt meg ubeskrivelig mye. Og når jeg begynner å se hvor seriøst de gutta tar det og hvor viktig jeg og dansen har blitt for dem. Den relasjonen man får gjennom dansen, det kommer jeg virkelig til å savne.

Hun legger til at den iherdige innsatsen til Eilev Bjerkerud i årets sesong har gjort det lettere å ta avgjørelsen.

- Denne sesongen har vært magisk. Jeg er så stolt av den utviklingen Eilev har vist. Det føles riktig å kunne gi meg nå. Det er ikke fordi jeg er lei av «Skal vi danse», det blir jeg aldri. Men det er andre arenaer jeg vil utfordre meg på, sier Khamitskaya.

Tre TV-seire
Årets seier i TV 2-programmet kommer under ett år etter at Khamitskaya ble mor for annen gang. I desember 2015 fikk hun og forloveden Mads A. Andersen dattera Evie sammen.

Fra før av hadde paret sønnen Léon, som ble født i mars 2012. Et drøy år senere tok Khamitskaya sin andre seier i «Skal vi danse».

FØRSTE SEIER: Det var i 2010, sammen med Åsleik Engmark (t.h.), at Nadya Khamitskaya tok sin flrste seier i «Skal vi danse». Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
FØRSTE SEIER: Det var i 2010, sammen med Åsleik Engmark (t.h.), at Nadya Khamitskaya tok sin flrste seier i «Skal vi danse». Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix Vis mer

I 2010 vant hun sammen med komiker Åsleik Engmark, og i 2013 tok hun artist Eirik Søfteland til toppen av pallen. Ved til sammen fem anledninger har hun vært i finalen med sine kjendispartnere.

Overfor Dagbladet innrømmer hun at innsatsen hun legger i «Skal vi danse» er krevende, selv om hun elsker tv-jobben.

- Jeg elsker den danseboblen og utviklingen, mestringen man ser hos partneren sin i ukene som går. Men jeg har gjort 8 sesonger nå. Og jeg er ekstremt dedikert av natur, så jeg går fullstendig inn i de prosjektene jeg gjør. Det har vært helt fantastisk, og det er sikkert litt av grunnen til at jeg har lykkes, at jeg gir hele meg i fire måneder i forbindelse med «Skal vi danse», sier hun til Dagbladet.

VANT i 2013: Eirik Søfteland stilte i kilt i «Skal vi danse»-finalen for tre år siden. Dansepartner Nadya Khamitskaya sa at han hadde lovet å ta på seg truse. Her er seiersintervjuet. Video: John T. Pedersen Vis mer Vis mer

- Ikke mer pappaperm å ta av

Tilværelsen som småbarnsmor er også en medvirkende årsak til at Nadya Khamitskaya nå takker for seg i «Skal vi danse»-sirkuset.

Samtidig er hun i ferd med å fullføre en mastergrad innen ledelse, sikkerhet og kulturforståelse, et samarbeid mellom Handelshøyskolen BI og Forsvaret.

- Nå når jeg har to barn og tar en master som blir ferdig neste år, så er det ikke mulig for meg å ta nye fire måneder med så intens trening, forklarer tobarnsmora.

- Mads har vært i pappaperm i 3-4 måneder de siste årene mens «Skal vi danse» har pågått. Jeg tror ikke det kommer flere barn med første, så da er det ikke mer pappaperm å ta av heller, hehe, sier hun muntert til Dagbladet.

I helgas dansefinale møtte Eilev Bjerkerud både «Idol»-programleder Markus Bailey (23) og artist Raylee Charlotte Kristiansen (19).

Dagbladet møtte de tre finalistene få dager før de skulle i ilden på parketten for siste gang:

- Dette har vært den hardeste uka hittil. De siste dagene har vi vært her 14 timer hver dag, sa Bjerkerud om treningsøktene med Khamitskaya.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!