<strong>DØD:</strong> Göran Forsmark ble 65 år og legger en solid skuespillerkarriere bak seg. Foto: NTB scanpix
DØD: Göran Forsmark ble 65 år og legger en solid skuespillerkarriere bak seg. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Bonusfamilien»

«Jegerne»-stjerne død

Skuespilleren ble 65 år.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag skriver flere svenske aviser, blant andre Expressen, at skuespiller Göran Forsmark er død, 65 år gammel.

Her til lands er han best kjent for sin rolle i «Bonusfamilien» som ble sendt på NRK, og «Jegerne». I rollen som Håkan i sistnevnte film ble Forsmark et velkjent ansikt for det svenske folket.

- Unik

Enda mer populær skulle han bli da han kapret rollen som presten Thomas Terselius i «Skjærgårdsdoktoren». Tidligere har han uttalt ifølge den svenske avisa at han ble tilbudt flere presteroller i etterkant.

Forsmark har også jobbet ved ulike teatre i Sverige.

- Jeg er veldig lei meg. Han var en skuespiller som det ikke finnes maken til. Han var unik, hengiven i sitt yrke som få andre, sier hans nære venn og kollega Richard Turpin til Aftonbladet, og legger til at savnet vil bli stort.

Ebba Hultkvist er blant skuespillerne som jobbet tett med Forsmark under «Skjærgårdsdoktoren». Hun minnes ham som varm og kjærlig.

- Det er utrolig tragisk, bare 65 år også. Han var virkelig varm, morsom og herlig. Han hadde mye energi og var virkelig energisk, minnes hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer