I HARDT VÆR: Forrige uke ble superstjernene Kendall og Kylie Jenner saksøkt av en fotograf som mener at søstrene har brukt hans bilder uten tillatelse. Nå svarer søstrene på søksmålet. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Forrige uke ble superstjernene Kendall og Kylie Jenner saksøkt av en fotograf som mener at søstrene har brukt hans bilder uten tillatelse. Nå svarer søstrene på søksmålet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jenner-søstrene la seg først langflate etter «smakløse» 2Pac-trøyer. Nå slår de hardt tilbake etter søksmål

- Påstanden mot oss er helt feil.

(Dagbladet): «Keeping Up With the Kardashians»-søstrene Kendall (21) og Kylie Jenner (19) har fått massiv refs den siste tida, etter at de lanserte en ny serie med T-skjorter i nettbutikken sin.

Kritikken går ut på at duoens klesmerke plastret bilder av de to jentene over ikoniske personer fra musikkhistorien, deriblant de avdøde rapstjernene The Notorious B.I.G. og Tupac «2Pac» Amaru Shakur.

Familiemedlemmer av de avdøde profilene og en rekke andre kjendiser har har blant annet stemplet plaggene som «respektløse» og «frastøtende». Stormen førte til at Jenner-søstrene og merket deres la seg flate etter kort tid og trakk tilbake T-skjortene.

- Helt feil

Saken skulle imidlertid ikke stoppe her. Forrige uke ble det kjent at fotografen Michael Miller har saksøkt de to superstjernene for brudd på opphavsretten.

Miller registrerte søksmålet i Los Angeles på fredag, etter at han oppdaget at søstrene skal ha brukt to av bildene hans av 2Pac uten tillatelse.

Ifølge Sky News svarer klesmerket nå på søksmålet. De hevder at bare to T-skjorter ble solgt før kolleksjonen ble trukket tilbake, og insisterer samtidig på at de hadde tillatelse til å bruke de ikoniske motivene.

- Det har ikke vært noe brudd på opphavsretten, skriver merket og understreker at de hentet inn bildene fra et byrå som har lisens for å selge dem.

- Påstanden mot oss er helt feil og søksmålet er grunnløst, heter det i uttalelsen.

- Utnytter arbeidet

Miller ber om å få utbetalt minst 150 000 dollar for hvert av Jenner-søstrenes bruk av de to av bildene, en sum som tilsvarer om lag 2,5 millioner kroner.

I en uttalelse til Page Six forrige uka ga Miller følgende begrunnelse for søksmålet sitt:

- Fotograferingen min er veldig personlig og viktig for meg. Når noen utnytter arbeidet mitt uten å fortelle meg om det eller innhente min tillatelse, skader det ikke bare verdien av arbeidet mitt, men min evne til å overleve som kunstner, sa han, og la til:

- Så når dette skjer, har jeg intet annet valg enn å håndheve rettighetene mine.

Fikk massiv kritikk

Det er ikke første gang en av Jenner-søstrene er i hardt vær. Tidligere i år fikk brusgiganten Pepsi massiv kritikk for sin reklamefilm med modell Kendall Jenner (21) i hovedrollen.

Filmen ble av flere kalt for et tonedøvt forsøk på å skape en politisk motstandsbevegelse. I sosiale medier meldte flere at de vurderte å boikotte hele brusgiganten.

- Den nye Pepsi-reklamen med Kendall Jenner er sjokkerende djevelsk. Absurd, politisk korrekt galskap, selvskryt og galskap for oversensitive, tordnet den svært frittalende frokost-TV-verten Piers Morgan på Twitter den gang.

Pepsi gikk senere ut og beklaget seg - både til folket og Kendall Jenner. Videoen ble også senere fjernet fra Youtube.

VEKKER REAKSJONER: Pepsis reklamefilm «Live For Now Moments Anthem» med Kendall Jenner i hovedrollen, vekker sterke reaksjoner. Flere mener det er et tonedøvt forsøk på en politisk bevegelse, og at det som skjer i videoen er virkelighetsfjernt. Pepsi sier i en uttalelse til Buzzfeed at reklamen ble laget for å vise folk fra rundt omkring i verden k... Vis mer