Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oscar-utdelingen 2018:

Jennifer Lawrence med vågal manøver under Oscar-utdelinga

Tok en spansk en.

I SLAGET: Skuespiller Jennifer Lawrence (27) så ut til å ha det som plommen i egget - og litt til - under nattas Oscar-fest. Foto: NTB Scanpix
I SLAGET: Skuespiller Jennifer Lawrence (27) så ut til å ha det som plommen i egget - og litt til - under nattas Oscar-fest. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hollywood-yndling Jennifer Lawrence (27) er viden kjent for sitt usjenerte og lite høytidelige vesen, noe hun beviste til gangs under nattas stjernespekkede Oscar-utdelingen i Los Angeles.

Allerede på den røpe løperen ble det tydelig at Lawrence er en dame av få divanykker, der hun, ved siden av den obligatoriske poseringsseansen, både skar grimaser og danset.

Og gjøglingen stoppet på ingen måte der.

DANSEDRONNING: Jennifer Lawrence var i godt humør foran kveldens Oscar-utdeling. Foto: NTB Scanpix
DANSEDRONNING: Jennifer Lawrence var i godt humør foran kveldens Oscar-utdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GJØGLER: Jennifer Lawrence var i godt humør, del to. Foto: NTB Scanpix
GJØGLER: Jennifer Lawrence var i godt humør, del to. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Falt to ganger

På plass i salen, like før utdelingen ble sparket i gang, fattet fotografene igjen interesse for den i overkant smørblide skuespilleren. Ifølge Buzzfeed sørget Lawrence for nok et komisk øyeblikk da hun ikke klarte å finne setet sitt - etter å ha snakket litt for lenge med Meryl Streep (68) - og plutselig fikk dårlig tid.

«Hunger Games»-stjerna fant riktignok en noe utradisjonell løsning på problemet, og klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt. Enkelte holdt trolig pusten da Lawrence, for øvrig like blid, gjennomførte den klønete manøveren.

LURING: Jennifer Lawrence tok en liten spansk en da hun skulle finne plassen sin. Foto: NTB Scanpix
LURING: Jennifer Lawrence tok en liten spansk en da hun skulle finne plassen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
I LYSTIG LAG: Stemningen mellom Meryl Streep og Jennifer Lawrence var det overhodet ingenting å si på. Foto: NTB Scanpix
I LYSTIG LAG: Stemningen mellom Meryl Streep og Jennifer Lawrence var det overhodet ingenting å si på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SLENGKYSS: Jennifer Lawrence var i godt humør, del 3. Foto: NTB Scanpix
SLENGKYSS: Jennifer Lawrence var i godt humør, del 3. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foruten at hun balanserte et vinglass i sin venstre hånd, og holdt kjolen i den andre, er nemlig ikke Lawrence ukjent med uheldige «beinløft» i samme setting.

Mange husker kanskje øyeblikket da 27-åringen falt i trappa under Oscar-utdelingen i 2013, på vei opp til å podiet for å hente statuetten for beste kvinnelige skuespiller.

Også året etterpå gikk det over stokk og stein for Lawrence, da hun snublet i sine egne bein på den røde løperen og var i ferd med å gå på trynet.

GIKK PÅ TRYNET IGJEN: Jennifer Lawrence falt i trappa da hun skulle hente Oscar-statuetten sin under Oscar-utdelinga i 2013. Også i 2014 tryna hun, denne gangen på den røde løperen. Video: ABC News Vis mer Vis mer

Slapp unna

Den gang gjorde Oscar-vertinne Ellen DeGeneres et tydelig poeng ut av Lawrences snublehistorikk.

- Jennifer falt i fjor! Men ingen trenger å vite at du også falt i kveld. Hvis du vinner i kveld, burde vi komme ned med prisen til deg i salen, spøkte hun til stor latter fra salen.

Ny risiko til tross - denne gang slapp Lawrence etter bildene å dømme unna med skrekken, og så ut til å ha det som plommen i egget hele kvelden.

27-åringen, som er aktuell med spionfilmen «Red Sparrow», var ikke blant de nominerte til nattas utdeling. Lawrence fortalte nylig i et intervju at hun ønsker å ta en pause fra karrieren og rampelyset.

Lawrence var ikledd en metallisk paljettkjole for kveldens festligheter, der kleskoden ikke fulgte etter årets Golden Globe, som bar preg av metoo-kampanjen med helsvarte antrekk.

HYLLES: KK-redaktør Ingeborg Heldal oppsummerer Oscar-antrekkene, og blant mange flotte kjoler var det én man som skilte seg ut. Video: Marie Røssland / Dagbladet / CNN Vis mer

Spøkte med Weinstein

Det betyr på ingen måte at bevegelsen er glemt, skal vi tro initiativtakerne til «Time's Up», solidaritetskampanjen som dukket opp i kjølvannet av metoo.

- Det er viktig at folk skjønner at Time's Up handler om mer enn bare den røde løperen. De kvinnene du har sett gå på løperen i svart, er nå aktivister for bevegelsen, fortalte Grey's Anatomy-produsent Shonda Rhimes, på en pressekonferanse torsdag, gjengitt av The Telegraph.

Se nattas antrekk her!

Oscar-vert Jimmy Kimmel åpnet før øvrig årets Oscar-utdeling med et spark til nevnte Harvey Weinstein, og kom med flere stikk i retning den utskjelte filmprodusenten, blant annet da han beskrev Oscar-statuetten:

- Han holder hendene sine der du kan se dem, og viktigst av alt, har ingen penis, spøkte Kimmel.

KREASJON: Hollywood-veteranen Rita Moreno (87) gikk for gjenbruk, og stjal showet. Se alle antrekkene fra den røde løperen her. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!