Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Porto Brazil:

Jenny Skavlan designet bikinier for Porto Brazil. Nå er selskapet konkurs

Kaster inn håndkleet for andre gang.

DESIGNER: Jenny Skavlan gjør det stort med å sy om gamle klær til nye, spreke antrekk. Tidligere har hun designet bikinier for Porto Brazil. Nå har merket gått konkurs. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
DESIGNER: Jenny Skavlan gjør det stort med å sy om gamle klær til nye, spreke antrekk. Tidligere har hun designet bikinier for Porto Brazil. Nå har merket gått konkurs. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Badetøymerket Porto Brazil fikk mye oppmerksomhet i 2014 da TV-profil Jenny Skavlan frontet merket - med en egen bikini-kolleksjon.

Nå ser det imidlertid mørkt ut for merkets framtid, som er konkurs for andre gang.

Porto BR Brasil AS ble tvangsoppløst 15. mai. Bare fire dager seinere gikk også selskapet Porto BR International AS dukken. Dette skriver Drammens Tidene.

Begge selskapene ble tvangsoppløst grunnet manglende årsoppgjør for 2015.

Porto BR International AS ble opprettet i 2012, og kun et år etter så Porto BR Brazil dagens lys. Allerede i 2015 ble Porto BR Brasil tvangsoppløst av Drammen tingrett, men ble i juni 2016 tilbakelevert.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Jenny Skavlan.

Saken fortsetter nedenfor.

Storslått motevisning

Da Skavlan i 2014 skulle vise fram kolleksjonen sin for første gang, var det en storstilt motevisning utenfor Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen i Oslo.

På visningen fortalte hun til Seoghør.no at hun ønsket å lage en kolleksjon som kunne passe til alt.

SYR OM: Jenny Skavlan har skrevet bøker og holder foredrag om hvordan man kan sy om klær. Foto: NTB Scanpix
SYR OM: Jenny Skavlan har skrevet bøker og holder foredrag om hvordan man kan sy om klær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har tenkt hvordan jeg bruker bikinier. Jeg liker hvordan man kan bruke bikinier til ulike formål. Slik som denne som jeg bruker her, som er mer som en singlet. At det er godt hold, og at man kan gå på byen og havne på Frognerbadet. Eller at man er på stranda, og kanskje har lyst å surfe litt. At det er flerbruksplagg, sa hun den gang.

Det norske bikinimerket fikk også internasjonal oppmerksomhet da den verdensberømte artisten Rihanna ble observert i en av deres bikinier i 2012.

Ble klaget inn til PFU

Kort tid etter Skavlans bikinivisning ble kolleksjonen omtalt i motemagasinet Costume - på hele atten sider.

Tidligere sjefredaktør i Costume, Vanessa Rudjord (41), er venninne med Skavlan, noe som ga henne store problemer i ettertid.

Rudjord ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) av generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum og senere felt.

Hele Norges coronakart