KJØPTE HUS ALENE: Da Jenny Skavlan og Thomas Gullestad skulle by på sitt nye hus, befant sistnevnte seg på «Den 12. mann»-innspilling uten mobildekning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KJØPTE HUS ALENE: Da Jenny Skavlan og Thomas Gullestad skulle by på sitt nye hus, befant sistnevnte seg på «Den 12. mann»-innspilling uten mobildekning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Jenny Skavlan og Thomas Gullestad:

Jenny Skavlan kjøpte hus uten ektemannen - hadde ikke mobildekning

Thomas «Fingern» Gullestad var på filminnspilling da kona kjøpte hus.

(Dagbladet): I disse dager er Thomas «Fingern» Gullestad (37) aktuell i hovedrollen som Jan Baalsrud i «Den 12. mann».

Filmen har premiere 25. desember, og da Dagbladet møtte 37-åringen onsdag under pressetreffet for filmen, la han ikke skjul på at han er svært stolt over det han er en del av.

Tidligere har han snakket om en den drastiske forandringen han måtte gjennom for å komme inn i rollen, og tidligere i år ble det kjent at Gullestad og kona Jenny Skavlan (31) hadde kjøpt seg hus.

Hadde ikke dekning

Paret punget ut 16,5 millioner kroner for et oppussingsobjekt i det ettertraktede boligområdet Berg i Oslo.

Overfor Dagbladet røper imidlertid Gullestad at han ikke var særlig deltakende under huskjøpet, og at kona gjorde det helt på egenhånd.

- Jenny kjøpte det mens jeg sto langt oppe på fjellet hvor det ikke var mobildekning. Jeg sto og holdt mobilen i været og prøvde å få fulgt med på budrunden, forteller han, og legger til at det ikke gikk helt som planlagt.

- Fra omtrent klokka ni, da budrunden begynte, til jeg var ferdig på innspilling og nede igjen i en varmestue hvor jeg hadde én prikk med dekning, i fem-tida, så hadde vi kjøpt hus, sier han lattermildt.

Ofret familietid

Selv om Gullestad gleder seg over at premieren på «Den 12. mann» nærmer seg, legger han ikke skjul på at det var hardt å være borte fra kona og deres datter, Åse.

- Det var skikkelig kjipt. Men det var ikke kjipt da jeg var på innspilling, for da var jeg så fokusert på det jeg skulle gjøre og det går så fort at man ikke har tid til å tenke på noe annet. Men så snakket vi på Facetime, og det kunne vi nesten droppet å gjøre, for det ble nesten verre å se dem, forklarer han, og fortsetter:

- Først da jeg kom hjem, tenkte jeg: «Tenk at jeg ofrer tid med den fine, lille familien min bare for å lage film». Men så er det verdt det også, på en merkelig måte, sier 37-åringen.

Selv om det for Gullestad ikke var spesielt stas å være borte fra familien, forteller han at filmrollen som den norske krigshelten Baalsrud er det største han har gjort jobbmessig.

- Dette er det største jeg noensinne har gjort karrieremessig, og det er en fantastisk historie som berører mange, og da er det meningsfylt å gjøre det.

- Hadde det vært «Fangene på Fortet», så hadde det kanskje ikke føltes like bra, sier han og ler.

VOKSENLIVET: Jenny Skavlan forteller på «Stian Blipp Show» at livet med barn, ektemann og hus er vanskelig å ta innover seg. - Til folk på 19 år sier jeg «folk på vår alder», sier sydronninga. Video: TV 2 Vis mer

Fikk en datter

Våren 2014 giftet Jenny Skavlan og Thomas Gullestad seg, og Skavlan fikk mye oppmerksomhet for sin unike, egendesignede brudekjole.

Og to år og to dager seinere kom vesle Åse til verden. Mange ble overrasket da paret valgte et tradisjonelt, norsk navn til sin førstefødte.

Til Se og Hør har Skavlan tidligere avslørt at datteren er oppkalt etter sin oldemor på farssiden. Og eventuelle tvil rundt navnevalget ble raskt blåst bort.

Et av forbildene hennes er nemlig artist og tidligere kulturminister Åse Kleveland.

- Mormoren til Thomas het Åse, så det er hans families navn. Jeg tenkte «Åse, Åse, Åse», men så kom jeg på Åse Kleveland. Og da var det «Ja, det går bra», fortalte Jenny Skavlan i intervjuet.