Pussycat Dolls:

Jentegruppa ble kalt «prostitusjonsring»: - Dette stjeler fokuset fra millioner av overgrepsofre

Slår tilbake mot påstandene fra eksmedlem Kaya Jones.

SLÅR TILBAKE: The Pussycat Dolls er ikke fornøyd med anklagene fra eksmedlem Kaya Jones. Her opptrer tidligere frontfigur, Nicole Scherzinger, under et Pussycat Dolls-moteshow i 2008. Foto: AFP/ NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: The Pussycat Dolls er ikke fornøyd med anklagene fra eksmedlem Kaya Jones. Her opptrer tidligere frontfigur, Nicole Scherzinger, under et Pussycat Dolls-moteshow i 2008. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av den såkalte «Harvey Weinstein-skandalen», der en av Hollywoods mektigste menn er blitt anklaget for sextrakassering og overgrep mot kvinner over tre tiår, har en rekke kvinner stått fram med sine historier.

Blant dem som har vekket stor oppsikt de siste dagene, er artist og modell Kaya Jones (33), som var med i jentegruppa The Pussycat Dolls på starten av 2000-tallet.

Jones kom med en rekke grove anklager på Twitter, der hun kalte gruppa «en prostitusjonsring» og hevdet at medlemmene ble misbrukt av gruppas bakmenn.

Nå slår The Pussycat Dolls tilbake mot påstandene fra 33-åringen, skriver Huffington Post og E!News.

I en uttalelse til Huffington Post sier en talsperson for jentegruppa at The Pussycat Dolls stiller seg bak alle kvinnene som har stått fram og fortalt om erfaringene sine med overgrep, trakassering og utnyttelse.

SNAKKET UT: Kaya Jones, som en periode var med i The Pussycat Dolls, hevder at hun og andre medlemmer i gruppa ble utsatt for misbruk på starten av 2000-tallet. Foto: KCR/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
SNAKKET UT: Kaya Jones, som en periode var med i The Pussycat Dolls, hevder at hun og andre medlemmer i gruppa ble utsatt for misbruk på starten av 2000-tallet. Foto: KCR/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

- Få hjelpen hun trenger

Men jentegruppa sier samtidig ifra hvor skapet skal stå:

«Imidlertid kan vi ikke stille oss bak falske anklager om at andre medlemmer har deltatt i aktiviterer som rett og slett ikke har funnet sted», heter det i uttalelsen, som fortsetter slik:

«Å sammenligne våre profesjonelle roller i The Pussycat Dolls med en prostitusjonsring, undergraver ikke bare alt vi har jobbet hardt for å oppnå alle disse årene. Det stjeler også fokus fra de millioner av ofrene som snakker høyt og tydelig ut over hele verden.»

Selv om The Pussycat Dolls tilsynelatende anklager eksmedlem Kaya Jones for å lyve, uttaler jentegruppas talsperson også at gruppa «ikke var klar over Kayas opplevelser» - som skal ha funnet sted mens hun var tilknyttet gruppa:

«[Men] vi kan sverge på at vi ikke visste om at noen form for dårlig oppførsel ble utøvd rundt oss. Hvis Kaya opplevde noe som vi ikke er klar over, så oppfordrer vi henne på det sterkeste til å få den hjelpen hun trenger og er her for å støtte henne.»

- Latterlige løgner

Grunnleggeren av The Pussycat Dolls, Robin Antin (56), ble også direkte gjenstand for Kaya Jones sine anklager.

- Robin og plateselskapet tjente alle pengene. Vi, som Pussycat Dolls, ble betalt 500 dollar i uka. Mens vi ble brukt og misbrukt. Fakta! tvitret hun blant annet.

Antin kom med en egen uttalelse til nettsetedet The Blast søndag, der hun hardnakket avviste påstandene fra Jones.

Ifølge The Blast uttalte Antin at hun ble sjokkert da hun hørte om anklagene fra Jones, og at de ikke er annet enn «motbydelige, latterlige løgner».

Robin Antin hevder videre at Jones er ute etter sine «15 minutters berømmelse», og legger til at Jones aldri var et fullverdig medlem at The Pussycat Dolls.

Grove anklager mot flere

SATSER SOLO: Nicole Scherzinger vil ikke lenger kun bli assosiert med Pussycat-dolls og satser nå alt på en solokarriere, i dette intervjuet fra 2011.Vis mer Vis mer

Det var de grove anklagene mot filmprodusent Harvey Weinstein som fikk snøballen til å rulle i starten av oktober, men siden den gang har også andre historier om sextrakassering og overgrep kommet fram i lyset.

Blant annet har den islandske artisten Björk (51) rettet krasse påstander mot den danske regissøren Lars von Trier (61), som hun jobbet sammen med om filmen «Dancer in the Dark» (2000).

Björk har kommet med flere eksempler på ubehagelige opplevelser hun skal ha hatt med von Trier under innspillingen av filmen:

- Da vi filmet i Sverige, truet han med å klatre fra balkongen på rommet sitt og over til min midt på natta, med en tydelig seksuell hensikt, mens kona hans var i rommet ved siden av.

- Jeg rømte til rommet til vennen[e] mine. Det var dette som endelig fikk meg til å innse hvor alvorlig alt dette var og stå på mitt, skrev hun blant annet på Facebook tirsdag.

Lars von Trier har kategorisk avvist samtlige av anklagene fra Björk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer