Den tidligere «Top Gear»-sjefen gjør ting utradisjonelt:

Jeremy Clarkson sprengte sitt eget 43 millioner kroners hus til fillebiter

Å rive huset med bulldosere var ikke aktuelt for den britiske tv-profilen.

PANG: Jeremy Clarkson valgte å rive sitt gamle hus ved hjelp av eksplosiver.  WENN.com / NTB scanpix
PANG: Jeremy Clarkson valgte å rive sitt gamle hus ved hjelp av eksplosiver.  WENN.com / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Jeremy Clarkson (56) var i en årrekke en av BBCs mest profilerte programledere da han ledet det populære bilprogrammet «Top Gear».

Han er også stemplet som en kontroversiell skikkelse.

I fjor fikk programlederen sparken av BBC, etter at han gikk til fysisk angrep på «Top Gear»-produsenten Oison Tymon under en innspilling.

Det nyeste stuntet på Clarksons CV kan sies å være et av de villeste. For å gjøre plass til sitt nye hus, skulle 56-åringen rive det gamle. Det ble gjort med et eneste stort smell.

- Typisk Jeremy

Flere britiske medier, deriblant The Mirror, The Telegraph og Daily Mail, skriver at Clarkson valgte å sprenge det gamle huset sitt.

Huset, som ifølge mediene var verdt rundt 43 millioner norske kroner, blir av mediene beskrevet som «pinneved» etter eksplosjonen.

En ikke navngitt nabo fortalte til The Mirror at dette ikke var uventet oppførsel av den tidligere BBC-profilen.

- Det er så typisk Jeremy Clarkson, ikke sant? Alle normale mennesker ville leid inn folk til å rive huset på en normal måte, men han bare sprenger det. Han sprengte hele huset sitt, alt som er igjen er en haug med stein, sier naboen.

Naboene skal derimot ha blitt varslet i forkant av det eksplosive rivningsprosjektet.

Når pinneved og stein fjernes, skal Clarkson bygge sitt nye hus. Ifølge godkjente tegninger for huset skal det inneholde fem soverom, kino og selvfølgelig - en stor garasje.

Kontroversiell mann

Clarkson har ved flere anledninger havnet i trøbbel, spesielt for rasistiske bemerkninger. I en «Top Gear»-episode fra Burma i 2014, skal Clarkson kommet med nedsettende kommentarer om en asiatisk mann.

Dette ble etterforsket av hans arbeidsgiver, til tross for at Clarkson ba BBC om å la være av personlige grunner. Moren hans hadde akkurat gått bort, og han ba kanalen la være å etterforske saken.

Spesielt kritisk er han mot BBCs tidligere tv-sjef Danny Cohen, som ifølge Clarkson kalte ham inn på teppet flere ganger under det han beskriver som sitt vanskeligste år.

Hendelsen i Burma var hverken første eller siste gang programlederen havnet i trøbbel for raistisk betonte kommentarer. I 2014 skal Clarkson ha brukt «n-ordet» under innspillingen av et innslag til bilprogrammet.

Han har tidligere uttalt at drosjene til sjåfører med innvandrerbakgrunn i London lukter spy.

Tymon saksøkte Clarkson etter det fysiske angrepet, som førte til at programlederen måtte betale 100 000 pund i erstatning til sin tidligere kollega.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer