Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jeremy Clarkson suspendert fra «Top Gear»

Etter krangel med produsent.

Jeremy Clarkson fra BBC-programmet «Top Gear». Foto: Eivind Skjervum
Jeremy Clarkson fra BBC-programmet «Top Gear». Foto: Eivind Skjervum Vis mer

(Dagbladet): Den populære «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson er suspendert fra jobben sin i BBC, skriver BBC.

Ifølge tv-kanalen er grunnen en krangel med en produsent.

BBC opplyser videre at Clarkson er «suspendert i påvente av en etterforskning», og at denne søndagens episode ikke kommer til å bli sendt som planlagt på BBC2.

«Top Gear», med programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May i fri utfoldelse, har holdt det gående siden 2002 og 2003 og nådd eventyrlige seertall. Konseptet er forlengst utvidet til også å omfatte et eget bilblad og turnerende liveshow.

Sky News skriver at Clarkson hadde fått en siste advarsel av BBC i fjor etter rasismepåstander.

Det var den britiske tabloidavisa The Mirror som i mai publiserte en video hvor de hevder at programlederen brukte ordet «nigger» i det de mener er en rasistisk versjon av «eeny, meeny, miny, moe»-regla.

Clarkson var kjapt ute med å benekte at han brukte «n-ordet», og TV-profilen kom med en ny beklagelse til fansen - i videoform.

Hendelsen førte til krav mot BBC om at Clarkson måtte få fyken fra BBC som programleder, og det ble spekulert i at han skulle erstattes med ikke fullt så kjente Chris Evans.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media