Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jerry Stiller er død

Gikk bort 92 år gammel.

DØDE: Skuespilleren og komikeren gikk bort av naturlige årsaker, 92 år gammel. Video: Dagbladet TV Vis mer

Skuespiller og komiker Jerry Stiller er død. Det melder Variety. Stiller ble 92 år gammel og gikk bort av naturlige årsaker.

Det er skuespillerens sønn, komiker og skuespiller Ben Stiller (54), som bekrefter dødsfallet på Twitter.

«Jeg er så lei meg for å meddele at faren min, Jerry Stiller, har gått bort av naturlige årsaker. Han var en fantastisk far og bestefar, og den mest hengivne ektemann for Anne i 62 år. Han vil bli dypt savnet. Jeg elsker deg, pappa», skriver skuespilleren.

Stillers kone, skuespiller og komiker Anne Meara, gikk bort i 2015 i en alder av 85 år. På 60- og 70-tallet utgjorde ekteparet en komikerduo som gjestet flere tv-program, blant dem «The Ed Sullivan Show».

I 1986 lanserte de sin egen kortvarige situasjonskomedie med navn «The Stiller and Meara Show». I 2007 ble Stiller og kona hedret med en felles stjerne på Hollywood Walk of Fame.

SAMLET: Her er Jerry Stiller avbildet med dattera Amy Stiller, sønnen Ben Stiller og kona Anne Meara i 2007. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er Jerry Stiller avbildet med dattera Amy Stiller, sønnen Ben Stiller og kona Anne Meara i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lang karriere

92-åringen har hatt en lang karriere, men er nok kanskje best kjent i rollen som Frank Constanza i tv-serien «Seinfeld», og som Arthur Spooner, faren til Leah Reminis karakter i tv-serien «Kongen av Queens».

Stiller var å se i hele 26 episoder av «Seinfeld» fra 1993 til 1998, og ble nominert til en Emmy for sitt arbeid med tv-serien i 1997.

92-åringen har også vært å se i flere spillefilmer, blant dem «Zoolander» og «Secret of the Andes». I førstnevnte filmkomedie var det sønnen Ben som hadde regien. Jerry og Ben har også spilt mot hverandre i komedien «Hot Pursuit» fra 1987.

FAR OG SØNN: Her er Ben og Jerry Stiller avbildet i filmkomedien «Zoolander» i 2001. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Her er Ben og Jerry Stiller avbildet i filmkomedien «Zoolander» i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om Stiller var kjent som komiker, var han også en seriøs skuespiller med en lang historie fra Broadway.

Stiller ble født i Brooklyn og var den eldste av fire søsken. Han tjenestegjorde i den amerikanske hæren under andre verdenskrig. Da han kom tilbake fra krigen begynte han å opptre i teateret, før han møtte sin framtidige kone og tok fatt på en karriere innen komedie.

DØD: Little Richard er død, 87 år gammel. Nå bekrefter sønnen dødsårsaken. Video: CNN/AP Vis mer

I sorg

Stiller giftet seg med Anne Meara i 1954, og sammen fikk de barna Ben og Amy Stiller (58).

Etter at dødsfallet ble kjent har flere kondolanser blitt delt i sosiale medier, og det er tydelig at Stiller har etterlatt seg dype spor.

«Jeg vokste opp som en stor fan av denne fantastiske skuespilleren og komikeren, og takket være mitt vennskap med Amy Stiller, fikk jeg æren av å møte ham noen få ganger. Virkelig den hyggeligste mannen jeg noensinne har møtt i underholdningsbransjen», skriver skribent og produsent Frank Conniff (63) på Twitter.

«Jeg er knust over å høre om bortgangen til Jerry Stiller. Der gikk nok en legende bort. Takk for at du var med i et av favorittprogrammene mine som jeg elsket å se helt fra første episode», skriver en annen Twitter-bruker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!