Jessi (39) døde i 800 km/t

Forsøkte å sette rekord.

DØDE: Jessi Combs døde under et rekordforsøk tirsdag. Foto: REUTERS / Phil McCarten / NTB scanpix
DØDE: Jessi Combs døde under et rekordforsøk tirsdag. Foto: REUTERS / Phil McCarten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske TV-profilen Jessi Combs (39), kjent for det norske publikummet fra serien Mythbusters, er død, skriver Reuters.

Rekordforsøk

Combs døde tirsdag da hun for andre gang forsøkte å slå en rekord ved å kjøre i over 800 km/t. Under rekordforsøket gikk noen galt, og den jetdrevne bilen krasjet i det sørøstlige Oregon.

- Det er med ekstrem sorg, og i feiring av hennes liv, at hennes familie og nære venner deler nyheten om at racerbilsjåføren og TV-personligheten Jessi Combs døde under et krasj, i det hun forsøkte å slå ny fartsrekord på en tørr innsjø i Oregon, heter det i en uttalelse fra Combs' pårørende.

I tillegg til å kjøre i halsbrekkende hastigheter gjestet og ledet Combs en rekke bilprogrammer. Hun var blant annet programleder for «All girls garage», i tillegg til at hun, som nevnt, jevnt og trutt var å se på det populære Discovery-programmet Mythbusters.

«Jeg er så trist. Jessi Combs har blitt drept i et krasj. Hun var en strålende og førsteklasses byggmester, ingeniør, sjåfør, fabrikant og vitenskapsformidler, og hun strebet hver dag etter å inspirere andre med sitt praktfulle eksempel. Hun var også en kollega, og å miste henne er et stort tap», skriver Adam Savage, programleder i Mythbusters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer