FORTVILER: J.K. Rowling fortviler over at et sjelden eksemplar fra «Harry Potter»-universet hun har skrevet er stjålet. Foto: NTB scanpix 
FORTVILER: J.K. Rowling fortviler over at et sjelden eksemplar fra «Harry Potter»-universet hun har skrevet er stjålet. Foto: NTB scanpix Vis mer

J.K. Rowling

J.K. Rowling med bønn til fansen etter tyveri

Søker hjelp fra fansen på Twitter. 

(Dagbladet): Den verdenskjente forfatteren J.K Rowling (51) har gjort stor suksess med bokserien «Harry Potter» som består av totalt syv bøker. Men det finnes også kopier ingen andre har sett.

Forfatteren skrev nemlig et personlig postkort, som skal ha handlet om tiden før «Harry Potter», som i 2008 ble auksjonert bort for 25.000 britiske pund (300.000 norske kroner) under en veldedighets-auksjon, ifølge The Guardian.

Nå har postkortet blitt stjålet, og forfatteren trygler nå fansen om å være med på jakten om å finne det:

- Ikke kjøp dette om du blir tilbudt å kjøpe det. Det ble auksjonert bort for @englishpen. Eieren støttet skribenters ved å by på det, skrev hun på Twitter, og delte en link til en melding fra politiet.

Politiet håper nå «Harry Potter»-fansen kan bidra på jakten etter postkortet.

- De eneste menneskene som vil kjøpe dette unike objektet, er ekte Harry Potter-fans. Hvis noen skulle se eller bli tilbudt objektet ber vi dem om å ta kontakt med politiet, sier Paul Jauncey ved West Midlands-politiet til The Guardian.

Tiden før «Harry Potter»

Postkortet ble stjålet i et innbrudd i Kings Heath, Birmingham, i forrige måned. Også noen smykker ble stjålet.

Historien i postkortet skal ifølge avisen handle om tiden før Harry Potter så dagens lys, og handler om Potters pappa, James Potter, og gudfaren Sirius Black da de var tenåringer.

I historien blir James Potter og Sirius Black stoppet og konfrontert av to «gompe-politimenn» etter en motorsykkeljakt i høy fart. James og Sirius skal klare å komme seg unna situasjonen ved å rømme på sopelimene sine.

Angrer på en karakter hun «drepte»

I den syvende og siste boka i Harry Potter-serien, «Harry Potter og dødstalismanene», dør den omdiskuterte karakteren professor Severus Slur.

Tidligere denne måneden ba forfatteren bak boksuksessen, J.K. Rowling, om unnskyldning for å ha drept ham.

DØD: Både karakteren Slur og mannen som spilte ham i filmene, Alan Rickman, er død. Foto: NTB Scanpix
DØD: Både karakteren Slur og mannen som spilte ham i filmene, Alan Rickman, er død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har skapt stor debatt på nettsamfunnet Twitter. Mens mange fans deler Rowlings syn på at Slurs død var tragisk, mener andre at han ikke er verdt å sørge over.

«OK, her kommer det. Vær så snille og ikke start noen flammekriger, men dette året vil jeg be om unnskyldning for å ha drept (hvisker)... Slur. *løper i dekning*», skrev Rowling på Twitter.

Unnskyldningen kom 2. mai, datoen da det fiktive slaget ved Galtvort ifølge boken skulle ha funnet sted i 1998, og hvor flere rollefigurer fra boka døde. Rowling har også tidligere bedt om unnskyldning for å ha tatt karakterene Fred Wiltersen og Remus Lupus av dage, på denne dagen.