FRISKMELDT: Forfatter Jo Nesbø ble i forrige uke innlagt på sykehus, med det som viste seg å være en blodforgiftning. Nå er han ute av sykehuset og klar for nye konserter. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
FRISKMELDT: Forfatter Jo Nesbø ble i forrige uke innlagt på sykehus, med det som viste seg å være en blodforgiftning. Nå er han ute av sykehuset og klar for nye konserter. Foto: Mariam Butt / NTB scanpixVis mer

Jo Nesbø:

Jo Nesbø utskrevet fra sykehus

- Det var en blodforgiftning.

Sist torsdag ble forfatter og artist Jo Nesbø (58) hasteinnlagt på Diakonhjemmet sykehus i Oslo etter å ha blitt akutt syk.

- Vi vet ikke helt hva som feiler ham. Det begynte med at han var litt dårlig form, det gikk litt fram og tilbake, før han ble innlagt, fortalte bandkamerat Espen Stenhammer til Dagbladet.

Nå er imidlertid Nesbø bedre, og ble tirsdag skrevet ut av sykehuset.

Det skriver VG

Måtte avlyse konserter

Til avisa kan Nesbø fortelle at det var en blodforgiftning som var årsaken til at han endte på sykehuset.

- Det var en blodforgiftning sånn ut av det blå. Selvfølgelig alvorlig om jeg ikke hadde kommet meg på sykehus, men det gjorde jeg altså, sier Nesbø.

BANDET: Di Derre, fra venstre Unni Wilhelmsen, Halvor Holter, Jo Nesbø, Lars Jones, Espen Stenhammer, Magnus Larsen Jr Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BANDET: Di Derre, fra venstre Unni Wilhelmsen, Halvor Holter, Jo Nesbø, Lars Jones, Espen Stenhammer, Magnus Larsen Jr Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

På grunn av frontvokalistens sykehusinnleggelse, måtte Di Derre derfor avlyse helgas konsert som skulle vært holdt i Skien. Bandet måtte også avlyse konserten i Drøbak, som skulle vært holdt sist fredag. Det skrev manager Lisbeth Wiberg Olsen i ei pressemelding, ifølge Telemarksavisa.

Nesbø legger ikke skjul på at det var trist å tilbringe helgen på sykehus i stedet for på konsert.

- Det var naturligvis kjipt. Overfor arrangør og resten av bandet som hadde gledet seg, men først og fremst overfor alle de publikummerne som hadde kjøpt billetter og satt av kvelden, sier han til VG.

Sjansen for å oppleve Di Derre i sommer, er ikke nødvendigvis over av den grunn. Bandet spiller nemlig flere konserter i løpet av sommermånedene.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Nesbø tirsdag kveld.

Multitalent

Jo Nesbø er blitt en av verdens mestselgende og suksessrike krimforfattere. I fjor var det hele 20 år siden Nesbø debuterte som forfatter med boka «Flaggermusmannen», den første boka i serien om Harry Hole.

I tillegg er han altså kjent som vokalist og gitarist – og tidligere låtskriver – i popbandet Di Derre, som ble dannet i 1992. Der spiller Nesbø sammen med blant andre bassist Magnus Larsen Jr. og trommeslager Espen Stenhammer.

Tidligere var Sverre Beyer trommeslaget i bandet. Han gikk bort som følge av kreftsykdom i 2002.

Også Jo Nesbøs yngre bror, Knut Nesbø, var med i Di Derre. Den kjente programlederen, fotballspilleren og musikeren, som spilte gitar i bandet, gikk bort av kreft i 2013.

I etterkant har Unni Wilhelmsen (46) kommet inn som gitarist i bandet.