True crime:

Joanna forsvant sporløst midt i adventstida

Første juledag ble hun funnet drept i snøen. Tilfeldige forbipasserende fant henne.

KJÆRESTEN BLE DREPT: Britiske Joanna Yeates og kjæresten Greg Reardon fikk aldri anledningen til å bli gamle sammen. Hun ble drept av naboen i parets felles leilighet. Foto: NTB
KJÆRESTEN BLE DREPT: Britiske Joanna Yeates og kjæresten Greg Reardon fikk aldri anledningen til å bli gamle sammen. Hun ble drept av naboen i parets felles leilighet. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei uke før julaften, fredag den 17. desember 2010, feiret den britiske landskapsarkitekten Joanna Yeates (24) adventstida med gode kolleger. Etter endt førjulsmiddag dro Joanna i hjem til leiligheten hun delte med kjæresten Greg Reardon på 44 Canynge Road i Clifton i Bristol.

Da Greg Reardon kom tilbake til 44 Canynge Road søndag kveld, etter å ha vært på helgebesøk i Sheffield, rundt to og en halv time unna Clifton med bil, oppdaget han at samboeren var borte.

Han hadde forsøkt å ringe henne og sende tekstmeldinger, uten å få svar. Da han kom tilbake til parets felles leilighet fant han telefonen hennes i jakkelommen. Nøklene hennes og lommeboka var også i leiligheten.

Greg forsto raskt at samboeren Joanna ikke hadde forlatt parets hjem, som de hadde delt i to måneder, frivillig. Han og flere av parets felles venner tok i bruk sosiale medier for å prøve å finne 24-åringen, og via nyhetskanaler som BBC og CNN uttrykte foreldrene David og Theresa Yeates stor frustrasjon og bekymring for datteras forsvinning.

- Jeg tror hun ble bortført etter at hun kom hjem til leiligheten. Jeg har ingen anelse om omstendighetene rundt bortføringen med tanke på det hun har etterlatt seg igjen i leiligheten. Jeg er ganske sikker på at hun ikke ville ha gått ut uten alle de tingene hun la igjen, og det tyder på at hun ble bortført, sa faren, David Yeates, gråtkvalt under en pressekonferanse 23. desember 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer