I SAKSA: Johnny Depp og hans tidligere forretningsapparat, TMG, er i en bitter strid over penger. Nå svarer skuespilleren på anklagene. Foto: NTB Scanpix  
I SAKSA: Johnny Depp og hans tidligere forretningsapparat, TMG, er i en bitter strid over penger. Nå svarer skuespilleren på anklagene. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Johnny Depp:

Johnny Depp raser etter søksmålet: - Det er mine penger

Filmstjerna snakker ut om millionskandalen for første gang. 

(Dagbladet): I starten av februar gikk Johnny Depps (53) tidligere forretningsapparat, The Management Group (TMG), til sak mot filmstjerna. De hevder i rettspapirer at Depp har levd et ekstremt luksuriøst liv, der pengene nærmest har flydd ut av lommeboka.

Det hele bunner i at «Pirates of the Caribbean»-stjerna først gikk til sak mot dem, fordi han mente de hadde underslått penger fra ham. Han hevdet også at de hadde gitt seg selv millionlønninger - på hans regning.

Søksmålene har blitt slått opp i flere store amerikanske medier, og det er ventet at saken ender i retten. Nå, for første gang siden skandalen ble et faktum, snakker stjerna om hva han selv mener er fakta i saken.

- Mine penger

Det er i et intervju med The Wall Street Journal at Depp åpner opp. Skuespilleren spør retorisk om hvorfor ikke TMG hadde droppet ham som klient om forbruket var så vilt som de hevdet.

SLAGKRAFTIG: Johnny Depp forklarer i et nytt intervju at han er stolt av sin egen arbeidsvilje, som har generert en enorm formue. Han mener han har rett til å gjøre hva han selv vil med pengene. Foto: NTB Scanpix
SLAGKRAFTIG: Johnny Depp forklarer i et nytt intervju at han er stolt av sin egen arbeidsvilje, som har generert en enorm formue. Han mener han har rett til å gjøre hva han selv vil med pengene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har jobbet veldig, veldig hardt i mange år og har stolt på mange mennesker. Noen av dem har åpenbart skuffet meg, sier han til finansavisa.

I sitt søksmål er «Edward Saksehånd»-stjerna på jakt etter nærmere 215 millioner norske kroner i erstatning for skadene han mener TMG har påført ham.

De hevder i sitt motsøksmål at Depp har brukt millioner av dollar i måneden på dyre viner, kunst og instrumenter, og at det er derfor han nå sitter i den økonomiske saksa. Han skal blant annet ha brukt 25 millioner på en kanon, for å skyte ut asken til forfatter og gonzojournalistlegenden Hunter S. Thompson over fjellene i Aspen, Colorado.

I intervjuet kan Depp avsløre at dette er feilaktig, og at beløpet faktisk er høyere. Kanonen kostet i realiteten 42 millioner kroner.

- Det er mine penger. Om jeg vil kjøpe 15 000 bomullsdotter hver dag, så gjør jeg det, forklarer han.

DYR SKILSMISSE: Depp var tidligere gift med skuespiller Amber Heard. Under skilsmissen i fjor inngikk partene et forlik, som ble dyrt for 53-åringen. Foto: NTB Scanpix
DYR SKILSMISSE: Depp var tidligere gift med skuespiller Amber Heard. Under skilsmissen i fjor inngikk partene et forlik, som ble dyrt for 53-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skal ha brukt mangfoldige millioner

Det eneste som har kommet fram i saken til nå, sett bort fra Hollywood-stjernas nye uttalelser, er fragmenter fra rettsdokumentene som saken bygger på. Da Depp først gikk til sak, var TMG raskt ute med å avfeie påstandene i et hardtslående motsøksmål.

Foruten å be om nærmere fire og en halv millioner kroner, som de hevder Depp skylder i blant annet kredittkortavgifter, går TMG i strupen på stjernas angivelige pengeforbruk. De hevder å ha advart ham om forbruket flere ganger.

De hevder blant annet at skuespilleren har brukt over 623 millioner kroner på sine totalt 14 boliger, 149 millioner kroner på en luksusbåt og 250 000 kroner i måneden på dyre viner.

«Sweeny Todd»-stjerna har dessuten brukt store summer på angivelig nærmere 70 gitarer, 200 modernistiske kunstverk og effekter etter stjerner som Marlon Brando og Marilyn Monroe. TMG mener også at påstandene fra Depp er falske. I rettsdokumentene hevdes det at de alltid har holdt bokføringen på prestisjenivå.

Et par dager etter at motsøksmålet ble kjent, kom Depp med en uttalelse via sin advokat Adam Waldman.

- De har valgt en forkastelig «skyld på offeret»-strategi i et åpenbart forsøk på å redde sitt eget skinn og å lede oppmerksomheten bort fra deres egne feil. Disse er nedfelt i Mr. Depps 48 sider lange klage, skriver advokaten i en uttalelse til People.