Jordmor refser gravide Kari Traa for fallskjermhopp

- Egoistisk og dumt å gå ut med dette.

LIKER FART OG SPENNING: Kari Traa er tidligere olympisk mester i kulekjøring og ivrig fallskjermhopper. Nå refses hun for å ha hoppet i fallskjerm mens hun er gravid. Foto: Mette Møller/Dagbladet
LIKER FART OG SPENNING: Kari Traa er tidligere olympisk mester i kulekjøring og ivrig fallskjermhopper. Nå refses hun for å ha hoppet i fallskjerm mens hun er gravid. Foto: Mette Møller/DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): Tidligere olympisk mester i kulekjøring Kari Traa (36) er gravid.

I forrige uke stilte hun opp i en reportasje i Dagens Næringsliv hvor hun fortalte at hun hoppet i fallskjerm under Ekstremsportveko i Voss i månedsskiftet til tross for at hun venter ei lita jente.

Traa har nærmere 700 fallskjermhopp bak seg, og fortalte at hun ikke så noe galt i å hoppe i fallskjerm selv om hun er gravid i femte måned.

- Nei, jeg hadde jo ikke gjort det hvis jeg trodde jeg skulle snuble. Jeg tror det er like farlig å krysse gaten nede i Voss sentrum, sa Traa til avisa.

Nå refses Traa av jordmor Liv Unni Solberg (57), kjent fra NRK-serien «Jordmødrene», som sier at hun aldri ville anbefalt noen å hoppe i fallskjerm mens de var gravide.

- Det er en kjemperisiko både for mor og barn. Om noe først går galt vil konsekvensene bli fatale. Det er både egoistisk og dumt av henne å gå ut med dette, sier Solberg til Her og Nå, og legger til at hoppet også kan være et stressmoment for både mor og barn.

SPORTY: Kulekjører Kari Traa avsluttet sin lange karriere på hjemmebane under NM i Myrkdalen i 2006. Foto: SCANPIX
SPORTY: Kulekjører Kari Traa avsluttet sin lange karriere på hjemmebane under NM i Myrkdalen i 2006. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dersom en utrent person forsøker dette etter å ha sett henne på TV, vil det være rent vanvidd. Jeg håper virkelig ikke at folk prøver dette.

Kari Traa venter barn med kjæresten, tandeminstruktøren Lars Haukom (36).

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Kari Traa, som for tida er på ferie.

KJENT JORDMOR: Liv Unni Solberg er kjent fra NRK-serien «Jordmødrene». Foto: OLE KALAND/NRK
KJENT JORDMOR: Liv Unni Solberg er kjent fra NRK-serien «Jordmødrene». Foto: OLE KALAND/NRK Vis mer