Melania Trump:

Journalisten kalte Melania Trump for «hore» på motefest. Nå legger han seg flat: - Trodde det var en privat samtale

«Redaktørene mine har gjort det tydelig at oppførselen min ikke passer med standarden i The Times.»

TAKKET: USAs førstedame Melania Trump takket modell Emily Ratajkowski for støtten på twitter. Foto: AP / NTB scanpix
TAKKET: USAs førstedame Melania Trump takket modell Emily Ratajkowski for støtten på twitter. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har ikke bare vært lett for Melania Trump (46) å bli USAs nye førstedame.

Tidligere denne uken gikk modell og skuespiller Emily Ratajkowski (25), blant annet kjent fra filmen «Gone Girl», hardt ut mot en journalist i avisa The New York Times. Hun reagerte nemlig sterkt etter en samtale hun hadde med ham under New York Fashion Week forrige uke.

«Satt ved siden av en journalist fra NYT i går som sa: «Melania er en hore.» Uansett hva man tenker om politikken, er det viktig å fortelle om dette», skrev hun mandag.

«Jeg bryr meg ikke om hennes fortid, og det bør heller ingen andre gjøre. Kjønnsspesifikke angrep er motbydelig», skrev hun i en ny tweet.

Kort tid etter sendte Melania Trump en takkemelding til Ratajkowski.

«Applaus til alle kvinner rundt om i verden som støtter andre kvinner», skrev hun etterfulgt av emneknaggene #PowerOfEveryWoman og #PowerOfTheFirstLady.

- Jeg refererte til ubekreftede rykter

Samme dag kommenterte The New York Times hendelsen med en unnskyldning, men de droppet å navngi journalisten.

- Det hele var basert på et ubekreftet rykte. Kommentaren var ikke ment å være offentlig, men det var upassende og burde ikke ha blitt sagt, sier avisas talsperson, Eileen Murphy, skriver The New York Times.

VISTE STØTTE: Modell Emily Ratajkowski gikk ut og forsvarte Melania Trump på twitter. Ratajkowski er blant annet kjent fra filmen «Gone Girl». Foto: REX / NTB scanpix
VISTE STØTTE: Modell Emily Ratajkowski gikk ut og forsvarte Melania Trump på twitter. Ratajkowski er blant annet kjent fra filmen «Gone Girl». Foto: REX / NTB scanpix Vis mer

Nå har imidlertid journalist Jacob Barnstein (28) valgt å inrømme at det var han som slang kommentaren om president Donald Trumps kone.

«Jeg ønsker å innrømme tabben jeg gjorde. Under en samtale på en fest, som jeg trodde var en privat samtale, slang jeg en dum kommentar om førstedamen.»

«Redaktørene mine har gjort det tydelig at oppførselen min ikke passer med standarden i The Times, og jeg er enig. Min feil. Jeg refererte til ubekreftede rykter, og det burde ikke gå utover noen andre og det beklager jeg», skriver han.

La seg flat

Kommentaren er antakeligvis knyttet opp mot ryktene som oppsto i fjor sommer om at Melania Trump jobbet som eskortepike på 90-tallet.

Det var forfatter og blogger Webster Tarpley som skrev dette i et blogginnlegg, som nettstedene Daily Mail, Inquisitr og Bipartisan Report valgte å sitere.

Dette førte til at Melania gikk til søksmål mot bloggeren, men forrige uke ble det kjent at førstedamen har inngått forlik med Tarpley.

VIL FORHINDRE MOBBING: Under en en kampanjetale uttalte Melania Trump at hun blant annet vil jobbe mye med å forhindre mobbing på sosiale medier. Mange reagerer på dette ettersom ektemannen Donald gang på gang fremstår som et netttroll på Twitter. Video: CNN Vis mer

«USAs førstedame har inngått et forlik i søksmålet sitt mot Webster Griffin Tarpley fra Maryland» heter det i en uttalelse fra Trumps advokat, Charles Harder, som er gjengitt av Washingtonian.

Bloggeren trakk dermed tilbake påstandene sine og beklaget overfor Melania Trump og familien hennes.

Trump, som opprinnelig er fra Slovenia, møtte den nåværende presidenten under en motefest i 1998.

Kort tid etter skjøt modellkarrieren fart, men i de senere åra har hun blitt kjent for en rekke andre engasjementer.

I forbindelse med presidentperioden forklarte Melania blant annet at hun nå ønsker å jobbe mot mobbing på sosiale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer