Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jowst på Eurovision Song Contest 2017:

JOWST: - Vi føler oss som Justin Bieber

Joakim With Steen og Aleksander Walmann er overveldet av responsen i Kiev.

FANTASTISK RESPONS: I helgen spilte Aleksander Walmann (t.v.) og Joakim With Steen i en av Kievs største gater - foran en massiv menneskemengde. Foto: NRK
FANTASTISK RESPONS: I helgen spilte Aleksander Walmann (t.v.) og Joakim With Steen i en av Kievs største gater - foran en massiv menneskemengde. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIEV (Dagbladet): Torsdag kveld er det Norges håp i Eurovision Song Contest, Joakim With Steen (27) og Aleksander Walmann (31), som skal gi alt for å sikre seg en plass i årets finale lørdag kveld.

Duoen, som deltar i ESC under With Steens artistnavn Jowst, har allerede vært på plass i Kiev i en drøy uke.

Da Dagbladet møtte dem på hotellet de bor på tidlig tirsdag ettermiddag, kunne de fortelle om temmelig voldsomme tilstander blant Eurovision-fansen i byen.

- Fansen her er helt fantastiske! Jeg har fått fire sånne kjøleskapsmagneter fra Ukraina. Jeg har et par på rommet til deg òg, sier Aleksander, halvveis vendt mot Joakim.

Justin Bieber-tilstander

Søndag var det offisiell åpning av årets utgave av ESC, og da gikk alle artistene og deres delegasjoner på en rekordlang rød løper - hele 265 meter. Og der fikk Jowst-gutta oppleve en tilskuermengde som like gjerne kunne ha befunnet seg i Hollywood.

- Det var presse, tett i tett, på høyre side, og så var det fans på venstre side, sier Joakim.

- De er sinnssykt gira! Vi har signert et par bilder her, liksom. På den røde løperen følte vi oss som Justin Bieber, begge to, sier Aleksander.

IVRIGE FANS: Vokalist Aleksander Walmann skriver autografer på den røde løperen i Kiev søndag ettermiddag. Foto: NRK
IVRIGE FANS: Vokalist Aleksander Walmann skriver autografer på den røde løperen i Kiev søndag ettermiddag. Foto: NRK Vis mer

- Ja, det var ville tilstander! skyter Joakim inn.

- Ja, det var helt sprøtt. Og det er kjempegøy å få oppleve det, sammen med den norske delegasjonen og veldig gode venner, legger Aleksander til.

Under den norske MGP-finalen i mars fikk Joakim With Steen mye oppmerksomhet for den mystiske LED-masken han bruker på scenen. På den røde løperen i Kiev var det derimot koristene som gjemte seg bak masker.

Saken fortsetter nedenfor.

Before the red carpet today 🍷

Et innlegg delt av JOWST / Джаост (@jowstmusic)

- Helt vilt å få være med på

Etter at duoen og den norske delegasjonen ankom den ukrainske hovedstaden tirsdag 2. mai, har nemlig både Aleksander og Joakim vært opptatt av å vise seg frem.

Mandag denne uken spilte de en akustisk versjon av «Grab The Moment» på Eurovision Fan Café, og heller ikke der var det noe å utsette på oppmøtet fra fansen.

- De sa på caféen at det var det største oppmøtet hittil, og de fleste artistene hadde vært der, så det lover jo bra, forteller Joakim.

POPULÆRE: Joakim With Steen og Aleksander Walmann intervjues av presse på åpningen av årets Eurovision Song Contest. Foto: NRK
POPULÆRE: Joakim With Steen og Aleksander Walmann intervjues av presse på åpningen av årets Eurovision Song Contest. Foto: NRK Vis mer

- Og ingen hadde spilt akustisk der før heller, så ... Og det synes jo vi er gøy, å få vise fram låta i en annen drakt, sånn som den ble skrevet, kommer det fra Aleksander.

Joakim, som har laget låta sammen med Jonas McDonnell, legger til at det er fint å få vise at de er musikere som kan spille på flere strenger - både i faktisk og overført betydning - når bidraget deres i Eurovision er et EDM-nummer.

- Det var kult, det var fin respons. God applaus, og de sang med fra første refreng og ut, sier han.

- Det er drømmetilstander, de greiene her. Det er helt vilt å få være med på, understreker Aleksander.

Familien flyr ned for finalen

MGP-VINNERE: Aleksander Walmann og Joakim With Steen blir grillet i kunnskapsquiz om hverandre. Video: Bjørn Langsem / Ingrid Cogorno Vis mer

Onsdag kveld står Jowst på ESC-scenen i Kyiv International Exhibition Centre sammen med resten av artistene som deltar i årets andre semifinale. Hvilke ti bidrag som kommer til finalen blir først avgjort torsdag, men den siste generalprøven i kveld er av like stor betydning.

Fagjuryen gir nemlig sine stemmer et døgn før publikum kan stemme på sine favoritter, og juryens stemmer teller like mye som ESC-tilskuernes.

Jowst sier til Dagbladet at nervene er under kontroll i forkant av både generalprøven og selve semifinalen, og at de fokuserer på å kose seg på scenen. Likevel er det ingen tvil om at ambisjonene deres er på topp.

GOD FØLELSE: Jowst har stått på den store ESC-scenen i Kiev en håndfull ganger allerede, og gleder seg til å gi jernet på den avgjørende generalprøven og i selve semifinalen. Foto: NRK
GOD FØLELSE: Jowst har stått på den store ESC-scenen i Kiev en håndfull ganger allerede, og gleder seg til å gi jernet på den avgjørende generalprøven og i selve semifinalen. Foto: NRK Vis mer

- Det er kjempeviktig å gå videre, og det skal vi. Vi skal bare gjøre dette så bra vi kan, og det er vi rimelig sikre på at er bra nok for å gå videre. Jeg har trua, altså, understreker Joakim.

27-åringen fra Trondheim legger til at han og Aleksander allerede har lovet bort de 15 billettene de får til finalen - hvis de går videre.

- Vi har invitert familie, og de har kjøpt flybilletter og hotell selv, så de må få de billettene! Dét er presset, forteller låtskriveren - som for et par måneder siden fikk sitt første barn med samboeren Rita Rybakova.

Tirsdag kveld ble det for øvrig klart at Sveriges Robin Bengtsson (27) er videre til årets ESC-finale, med låta «I Can't Go On».

Finland og Island kvalifiserte seg dessverre ikke videre fra første semifinale. Dermed hviler Nordens forhåpninger på skuldrene til svenske Robin, Jowst og Anja Nissen (21), som konkurrer for Danmark.