Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Melodi Grand Prix 2017:

JOWST vant årets MGP

Trakk det lengste strået i gullfinalen.

JOWST VANT: Joakim With Steen og Aleksander Walmann ble favoritt i Europa med låta «Grab The Moment». Nå er de klare for gullfesten og gir oss et realt seiersrop. Video: John T. Pedersen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO SPEKTRUM: (Dagbladet): I kveld var det duket for den norske finalen av årets Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum.

I likhet med tidligere år, ble fire av årets artister stemt videre til en gullfinale hvor de opptrådte på nytt, og det ble ikke mindre show på scenen under denne runden.

I dommen fra Europa var Ulrikke Brandstorp og Jowst, bestående av Joakim With Steen og Aleksander Walmann, soleklare favoritter.

Rett til topps

Det var imidlertid JOWST med låta «Grab The Moment», som trakk det lengste strået og stakk av med seieren i årets finale av Melodi Grand Prix.

- Jeg må bare si tusen hjertelig takk. Takk til hele Norge som har stemt på oss, jubler vokalist Aleksander Walmann fra scenen.

JOWST er egentlig en forkortelse for Joakim With Steen, produsenten som står bak låta, og som er på scenen sammen med Walmann.

Ifølge NRK ble vinnerlåta født etter at førstnevnte, i en lukket Facebookgruppe, lot venner følge og gi tilbakemeldinger på hele prosessen med å skrive og produsere «Grab The Moment».

Han fikk senere med seg Aleksander Walmann på vokal, som deltok i talentkonkurransen «The Voice» i 2012.

TIL KIEV: JOWST vant finalen i Melodi Grand Prix Finale 2017 lørdag kveld.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TIL KIEV: JOWST vant finalen i Melodi Grand Prix Finale 2017 lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Nå går turen videre til den ukrainske hovedstaden og Eurovision Song Contest i mai.

- Vi skal fokusere på sjarm og musikken i Kiev, forteller Walmann til Dagbladet etter seieren, med tårer i øyekroken.

Dagbladets låtanmelder var mer enn imponert over bidraget til JOWST, og trillet en femmer på terningen.

«JOWST sørger for MGP-finalens første høydepunkt. Han har en stemme som virkelig setter seg i øret. I tillegg er låten både umiddelbar og velskrevet. Den er passe moderne i uttrykket, men samtidig klassisk i ånd. Man skal være forsiktig med å utrope vinnere, men jeg tipper denne meget vel kan komme sterkt på oppløpet».

Hjelp fra utlandet

Etter at alle de ti bidragene ble fremført i kveld, hadde NRK innført en ny stemmemåte for å øke Norges mulighet i den internasjonale finalen.

Som tidligere skulle det norske folk altså stemme på sin favoritt, men vi fikk også hjelp fra andre land.

Det har seg nemlig slik at folkets stemmer talte 50 prosent. Dette ble lagt sammen med stemmer fra andre land, som også talte 50 prosent.

Det norske folk hadde imidlertid det siste ordet. I gullfinalen var det nemlig kun de norske stemmene som gjaldt.

Hverken Kristian Valen eller Rune Rudberg, som må sies å ha fått mest omtale i forkant av showet, nådde opp i konkurransen.

I GULLFINALEN: Ammunition, med Åge Sten Nilsen i front, klarte seg til gullfinalen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
I GULLFINALEN: Ammunition, med Åge Sten Nilsen i front, klarte seg til gullfinalen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
TREDJEPLASS: Elin & The Woods var populær blant det norske folk, som stemte dem videre til gullfinalen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TREDJEPLASS: Elin & The Woods var populær blant det norske folk, som stemte dem videre til gullfinalen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
FJERDEPLASS: Ulrikke Brandstorp var klar favoritt både i Europa og her hjemme, men nådde ikke opp i gullfinalen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
FJERDEPLASS: Ulrikke Brandstorp var klar favoritt både i Europa og her hjemme, men nådde ikke opp i gullfinalen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!