I 1999 kunne norske barn se en nokså annerledes vri på den typiske julekalenderen. Røde nisseluer var byttet ut med blå, og handlingen fant sted i et helt nytt univers, langt inne i «Blåfjell».
Selv om handlingen var alt annet enn tradisjonell, er det liten tvil om at «Jul i Blåfjell» falt i smak hos seerne. Tre år seinere kom oppfølgeren «Jul på Månetoppen», som var en hybrid av blånissene og en annen seerfavoritt, «Amalies jul», som var produsert få år før. I fjor ble også «Jul i Blåfjell» kåret til tidenes beste julekalender av Dagbladets lesere.
I 2015 besluttet NRK at de aldri igjen vil vise julekalenderen på tv. Samme år ble det avholdt fakkeltog i hovedstaden med mål om å få den tilbake på skjermen - til liten nytte. I dag er julekalenderen ikke engang tilgjengelig på nett-TV.
Men hvordan går det egentlig med personene bak de populære karakterene, 20 år etter tv-suksessen?
- Utfordrende rolle
«Jul i Blåfjell», som både vant Gullruten for beste tv-drama og Spellemannprisen for beste barneplate, handler blant annet om blånissejenta Turte og tvillingbroren Tvilling som bor med de andre nissene i Blåfjell. Gjennom julemåneden skjer det uvanlige ting i Blåfjell, som snur opp ned på den tradisjonsrike førjulstida.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger