DØD: Den britiske skuespilleren June Whitfield sovnet inn fredag kveld. Foto: NTB scanpix
DØD: Den britiske skuespilleren June Whitfield sovnet inn fredag kveld. Foto: NTB scanpixVis mer

June Whitfield

June Whitfield er død

Skuespilleren ble 93 år gammel.

Dame June Whitfield, kjent fra en rekke serier og filmer, er død. Skuespilleren ble 93 år gammel, og sovnet inn fredag kveld, skriver BBC.

Den London-fødte skuespilleren er spesielt godt kjent fra «Absolutely Fabulous», men spilte også i «Carry On»-filmene og til og med «Friends». Karrieren startet hun allerede på 1940-tallet.

ET IKON: Whitfield huskes godt for flere roller, men bemerket seg spesielt i «Absolutely Fabulous». Her fotografert i 2016. Foto: NTB scanpix
ET IKON: Whitfield huskes godt for flere roller, men bemerket seg spesielt i «Absolutely Fabulous». Her fotografert i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Av BBC blir hun omtalt som en forkjemper av tradisjonell britisk etterkrigshumor, og mange vil nok huske henne for nettopp det. Hun har vært med i over 1300 radio- og tv-programmer.

- Hennes spektakulære karriere har ingen paralleller, etter sju tiår som en nøkkelspiller i flerfoldige høyprofilerte og suksessrike programmer. Hun var den beste kvinnelige komikeren fra sin generasjon, og det britiske folket ville alltid se henne, sier Shane Allan, sjef for BBCs humorsatsing, ifølge Sky News.

I fjor ble hun også slått til ridder, og har derfor krav på tittelen Dame foran navnet sitt.

Stjerna bodde alene de siste åra, etter at ektemannen hennes døde i 2001. Nylig flyttet hun til et sykehjem, der hun altså til slutt døde 93 år gammel.