MGP 2020

Juryen vurderte ikke finalen

Dagbladet møter MGP-generalen etter stemmeskandalen.

MGP: Stig Karlsen, sjef for MGP, bekrefter i dag at folkejuryem ikke baserte sin vurdering på finalen men på studioopptak. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): Lørdag kveld kunne Ulrikke Brandstorp endelig slippe jubelen løs da hun gikk til topps i Melodi Grand Prix.

Hun møtte stolt pressen etter seieren, og kunne fortelle at det var livets opplevelse å få stå øverst på pallen. Samtidig havnet nesten hele øyeblikket i skyggen av NRKs stemmetabbe, som på mange måter preget hele finalen.

Søndag formiddag møter Dagbladet MGP-general Stig Karlsen.

- 10. januar informerte vi alle artistene om at det ville være en backup-jury. Der sto kriteriene for hvordan den ville fungere hvis vi fikk en ekstraordinær situasjon, og det fikk vi i går.

- Backupen er basert på studioversjonene. Alle låtene er basert på det, sier han videre.

Karlsen innrømmer at det har kokt etter sending og at han har tatt kontakt med artistene for å ta en prat. Han påpeker at noen tar det fint, mens andre synes det er leit at det ikke var en bred folkejurye.

- Vi jobbet på spreng under sending da vi så at dette gikk skeis. Vi gjorde det vi kunne for å få det norske folk tilbake på banen. Da vi fikk systemet opp og gå igjen var vi på det punktet hvor ti gikk til fire deltakere. Vi dyttet inn ekstra innslag og programmet var lengre enn planlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer