Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Her er Justin Biebers krav bak scenen på Telenor Arena :

Justin Biebers norske rider: Tequila til tusen­lapper og godterinekt

Koser seg backstage.

HER ER RIDEREN: Justin Bieber spiller i helga på Telenor Arena. Dagbladet har fått tilgang til rideren hans, som er lista over alt han skal ha bak scenen. Foto: NTB scanpix 
HER ER RIDEREN: Justin Bieber spiller i helga på Telenor Arena. Dagbladet har fått tilgang til rideren hans, som er lista over alt han skal ha bak scenen. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det finnes mange ville historier der ute i verden om rockeband, soloartister og divaer med høye krav til hvordan backstage-området og garderoben skal være i forkant av og etter en konsert.

Beyoncé krever rødt toalettpapir og sugerør av titan, mens artistene i Van Halen i sin tid krevde en tube med glidemiddel bak scenen.

Lista med krav blir omtalt som en rider, og noen artister er mer notoriske enn andre. I kveld og lørdag kveld gjester Justin Bieber Oslo, og skal spille for tusenvis av energiske fans.

Dagbladet har fått tilgang til artistens rider, og Bieber har noen helt spesielle krav i forkant av de to konsertene.

Godtestopp

Det første en kan notere seg er 22-åringens strenge møbelvalg. Bak scenen krever han nemlig å ha et stort kjøleskap, tre kaffebord, en kleshenger og et stort speil.

Dessuten vil popidolet helst ha åtte støpsler, fire lamper og Internett tilgjengelig.

Biebers mest spesielle krav på møbelfronten beskrives på rideren som «en komfortabel loveseat». Dette kan oversettes til en toseters sofa.

Likevel er det hva Bieber ønsker å spise som kanskje er listas artigste del. Nederst står nemlig følgende tekst:

«IKKE MER GODTERI! Ha heller cashewnøtter, mandler og andre nøtter der. De skal være individuelle og økologiske + fruktfat. Druer og bananer», har noen skrevet på lista.

Mye tyder derfor på at artisten har lagt godteri på hylla for nå.

HER ER RIDEREN: Justin Bieber spiller i helga på Telenor Arena. Dagbladet har fått tilgang til rideren hans, som er lista over alt han skal ha bak scenen. 
HER ER RIDEREN: Justin Bieber spiller i helga på Telenor Arena. Dagbladet har fått tilgang til rideren hans, som er lista over alt han skal ha bak scenen.  Vis mer

Alkoholen må med
Da Bieber gjestet Oslo i 2013, var rideren av en mer uskyldig variant enn nå. Den gang var han 19 år gammel. I motsetning til hva store rockeband ofte er kjent for å kreve, var det ingen alkohol på Biebers rider.

Tre år seinere har det derimot endret seg. Foruten å kreve tre forskjellige øltyper, 12 flasker av hver type, er tequila ett av kravene hans.

Det er ikke hvilken som helst tequila heller. Det koster opp mot 1200 kroner for én flaske, og Bieber vil gjerne ha to av dem i sitt omkledningsrom.

Tequilaen forklarer også hvorfor 22-åringen vil ha to oppkuttede lime og sitroner bak scenen. Disse skal være kalde.

Bieber vil ikke bare ha alkohol. Rideren viser til at han er opptatt av økologisk mat og drikke. Han skal ha økologisk melk, økologisk juice og økologisk kokosvann. Kalde proteindrikker med vaniljesmak står også på menyen.

Han skal også ha totalt 48 flasker vann til seg og crewet, hvor halvparten skal være kalde.

Sikkerhetsdokument på 96 sider

Totalt har 46.000 billetter til helgas konserter blitt revet vekk, og sikkerheten rundt Biebers norgesbesøk er følgelig omfattende.

Politiet har tidligere denne uka gått ut med ei liste over tips til godt konsertvett, der de blant annet råder publikum til å reise kollektivt og kle seg godt.

Konsertarrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul sier til Dagbladet at de tar sikkerheten på alvor.

- Det er ikke ofte det er et musikkarrangement i Norge med så omfattende sikkerhetsopplegg, sier han til Dagbladet.

- Vi har hatt veldig mange dyktige folk i sving veldig lenge, som er de aller beste på sine fagområder.

Planlegginga har resultert i et sikkerhetsdokument på 96 sider, der en rekke instanser har bidratt til innholdet.

- Det inneholder alt fra alle eventualiteter og tider, til vakthold, planer for hva vi gjør i visse situasjoner og risikoanalyser, forteller Osmundsvaag.

KLARE FOR KONSERT: Justin Bieber- konserten begynner klokka 20 i kveld. På plass utenfor konsertområdet står mange ivrige fans og venter i regnet. Video: John Terje Pedersen Vis mer

300 vektere

Atomic Soul var også ansvarlig for Biebers forrige konsert i Telenor Arena, og går helgens konserter i møte med god erfaring i ryggsekken.

Ifølge Osmundsvaag teller helsepersonellet på Telenor Arena over 45 personer, mens omtrent 300 vektere skal sørge for alt fra områdesikring til kø- og busshåndtering.

I tillegg kommer politioppbudet.

- Med så mange ivrige fans er det en risiko for hysteri. Hvordan skal dere håndtere det, Peer?

- De som er ansvarlige for sikkerhet er Norges beste på sitt fag. Det er dette de er trent til å jobbe med, svarer Osmundsvaag.

- Det er rutiner og systemer for å håndtere disse eventualitetene.

FØRST: Helene Nygaard (t.v) og Jani Fernandez (t.h) var de første som la seg i køen i natt. Foto: Ina Charlotte Fjellhøy / Dagbladet
FØRST: Helene Nygaard (t.v) og Jani Fernandez (t.h) var de første som la seg i køen i natt. Foto: Ina Charlotte Fjellhøy / Dagbladet Vis mer

I kø siden klokka 04.00

Dagbladets reporter på Telenor Arena kunne fredag ettermiddag melde om lang kø, flere timer før dørene åpnet.

Fremst i køen sitter Jani Fernandez (18) og Helene Nygaard (19). De to har vært på Telenor Arena siden 04.00 i natt.

- Vi tok bussen hit klokka tre i natt, og merkelig nok er vi ikke trøtte, forteller de.

Jentene var de aller første i køen, og tok ansvar for å sette nummer på hånda til alle som kom tidlig.

Det er imidlertid ikke mye å utsette på stemninga, og flere har forberedt seg godt, med medbrakte puter, tepper, mat og drikke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!