Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Goo Hara:

K-popstjerne funnet død

Goo Hara ble bare 28 år gammel, og er ikke den eneste i bransjen som har gått bort den siste tida.

FUNNET DØD: Sørkoreanske Goo Hara ble søndag funnet død i sitt hjem. Video/foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Den sørkoreanske artisten og skuespilleren Goo Hara (28) ble søndag funnet død i sitt hjem. Det bekrefter lokalt politi overfor CNN.

En bekjent skal ha funnet Hara livløs i hennes hjem i Seoul, og ringt til nødetatene. Dødsårsaken er ukjent.

Politiet opplyser at de skal holde en pressekonferanse mandag morgen.

Hastet til sykehus

28-åringen slo gjennom i musikkbransjen i 2008, som medlem av K-popgruppa Kara. De hadde en stor fanbase i Sør-Korea, Japan og flere andre asiatiske land. I 2016 ble gruppa oppløst, og Hara satset på en solokarriere, samt en tv-karriere.

Dødsfallet kommer et halvt år etter at Hara ble hastet til sykehus da hun i mai ble funnet bevisstløs i sitt eget hjem. I forkant av dette hadde hun delt et innlegg på Instagram med en bildetekst som bekymret fansen.

«Farvel», skrev hun da.

ARRESTERT: Videoen rakk å få over en million visninger på få dager, og Shyma, ble arrestert i kort tid etter den ble offentliggjort i november. Les mer her: https://www.dagbladet.no/kultur/egyptisk-popstjerne-fengslet-i-to-ar-for-denne-musikkvideoen/69192686 Vis mer

Seinere beklaget hun overfor fansen for å ha uroet dem, ifølge CNN.

Da hadde hun året i forveien vært i en svært offentlig krangel med ekskjæresten Choi Jong-bum, etter at hun anklaget ham for å ha truet med å dele en sexvideo av de to.

Saken førte ifølge Independent til at Hara fikk massiv hets i sosiale medier, samt mye oppmerksomhet i tabloidpressen. Ekskjæresten nektet først for anklagene, før han tidligere i år ble erklært skyldig for truslene.

Flere dødsfall

K-popindustrien i Sør-korea har den siste tida fått mye oppmerksomhet, da flere mener en endring må gjøres for å få en slutt på alle dødsfallene.

Seinest i oktober gikk nemlig en annen K-popstjerne bort, Sulli (25) - kjent fra f(x). Hun tok sitt eget liv, og hadde tidligere snakket om hvordan hun ble hetset på nett for livsstilen sin, skriver Independent. 25-åringen var også åpen om psykiske vansker.

Flere mener K-popindustrien legger for mye press på artistene, da de må gå på ekstreme dietter og følge strenge regler. I tillegg er de under et enormt press fra plateselskapene, samt at flere blir hetset på internett.

Ifølge The Guardian har flere sørkoreanske kjendiser tatt livet sitt det siste tiåret, blant andre Jang Ja-yeon og K-popstjerna Jonghyun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media