Kaller Ida Fladen og Katarina Flatlands Plan-oppdrag for parodi

Får refs for Afrika-bilder i sosiale medier. 

FÅR KRITIKK: TV 2-profilene Katarina Flatland og Ida Fladen var nylig i Malawi som en del av oppkjøringa til Plans kampanje mot barneekteskap, der de to stiller opp gratis. Nå får Flatland og Fladen kritikk for Instagram-bildene de publiserte fra turen, som Bundu-redaktør Maren Sæbø mener bidrar til å formidle stereotypier. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
FÅR KRITIKK: TV 2-profilene Katarina Flatland og Ida Fladen var nylig i Malawi som en del av oppkjøringa til Plans kampanje mot barneekteskap, der de to stiller opp gratis. Nå får Flatland og Fladen kritikk for Instagram-bildene de publiserte fra turen, som Bundu-redaktør Maren Sæbø mener bidrar til å formidle stereotypier. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to uker siden meldte Katarina Flatland på sin Instagram-konto at hun og Ida Fladen skulle på eventyr i Afrika, og i uka som fulgte publiserte begge to en rekke bilder fra turen til Malawi.

Turen ble gjennomført i samarbeid med Plan International Norge, som en del av organisasjonens kampanje mot barneekteskap.

I kommentarfeltet under Instagram-bildene til Flatland og Fladen er det mange som uttrykker entusiasme over de to TV 2-profilenes engasjement.

Men ikke alle er like positive.

Frilansjournalist og redaktør for nettstedet Bundu.no, Maren Sæbø, har skrevet en kommentar i Aftenposten der hun stiller seg kritisk til måten Flatland og Fladen har framstilt turen på i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer