Sarah Silverman:

Kalte humorstjerna for ei «f****». Da snudde hun livet hans på hodet

Sarah Silverman bestemte seg for å svare på en ufin Twitter-melding med kjærlighet. Det ble redningen til «Jeremy» - både helsemessig og økonomisk.

TILTAK PÅ TWITTER: Sarah Silverman svarte et nett-troll på Twitter denne uka. Det viste seg å være redningen til «Jeremy». Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB scanpix
TILTAK PÅ TWITTER: Sarah Silverman svarte et nett-troll på Twitter denne uka. Det viste seg å være redningen til «Jeremy». Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Stjernekomikeren Sarah Silverman (47) er en aktiv skikkelse på Twitter - og med drøye 12 millioner følgere er usaklig respons nærmest å forvente.

Denne uka bestemte hun seg for å ta tak i en Twitter-bruker som hadde svart henne med ordet «cunt», som kan oversettes til «fitte» på norsk. Silverman, som selv er kjent for sin bruk av friske gloser, bestemte seg for å ta til motmæle.

I stedet for å fordømme ham, prøvde humorprofilen å forstå seg på psyken som fant sted bak tastaturet.

«Jeg tror på deg. Jeg leser på tidslinjen din, og jeg ser hva du driver med og at ditt raseri er sløret med smerte. Men, du vet. Jeg kjenner igjen følelsen. Forresten. Ryggen min er også jævlig vond», skrev hun og refererte til ryggproblemene som Twitter-brukeren selv hadde nevnt på sin egen profil.

Seksuelt misbrukt

Hun fulgte opp med et kjærlighetsbudskap: «Se hva som skjer når du velger kjærlighet. Jeg ser det i deg.», skrev Silverman - til uventet respons.

Twitter-brukeren «Jeremy Jamrozy» la seg nemlig flat og fortalte åpenhjertig om sin smerte. «Jeremy» skriver at han ble seksuelt misbrukt i åtteårsalderen, noe som har satt dype spor i hans mentale psyke.

«Jeg kan ikke velge kjærlighet. En mann som ligner på Kevin Spacey tok det fra meg da jeg var åtte. Hvis jeg hadde funnet han fyren som misbrukte kroppen min og fjernet min uskyld, så hadde jeg drept ham. Han ødela meg, og jeg er så fattig at det er vanskelig å få hjelp.»

Silverman spør deretter om Twitter-brukeren bruker heroin, hvorpå han svarer at han røyker cannabis og bruker medisiner på resept. Humorprofilen oppfordrer så til å oppsøke en støttegruppe.

«Alt jeg vet er at dette raseriet - og selv om du kunne ha drept ham - straffer deg selv. Og du fortjener ikke straff. Du fortjener støtte. Oppsøk en av disse støttegruppene. Det kan være at du treffer dine beste kompiser der», skriver hun.

Den mystiske Twitter-brukeren forklarer at han ikke har venner, som et resultat av at «brent barn skyr ilden». Han beklager samtidig drittslengingen. Deretter tar det hele en ny vending - igjen.

Humorstjerna spør nemlig sine 12 millioner følgere om noen som kunne hjelpe «Jeremy» med ryggplagene hans.

«Noen som kan hjelpe?»

«Noen råflinke rygg- og nakkespesialister som er villige til å hjelpe min venn @jeremy_jamrozy? Han har skiveprolaps, ingen forsikring og kan ikke jobbe på grunn av alvorlige smerter. La oss få ham tilbake på beina! Hvem er med?».

Det tok ikke lang tid før hun fikk svar: En ryggmargs-spesialist i San Antonio, mannens bostedt, tok straks kontakt.

Sarah Silvermans respons tar verden med storm. Blant annet The Independent og CBC har omtalt saken. Ifølge en ny statusoppdatering fra @jeremy_jamrozy, har omsorgen fra komikeren gitt ham ny giv.

«Takk til alle som har støttet meg økonomisk, følelsesmessig og med donasjoner. Dette er mer enn jeg kunne ha ønsket. (...) Takk, alle sammen. Dere viste meg mye på få dager. Elsker dere alle», skriver «Jeremy».

Betaler for operasjonen

Kort tid etter at rygg-spesialisten tok kontakt, dro «Jeremy» på en konsultasjon - og helt riktig, smertene var reelle.

Ifølge en MR han tok tidligere denne uka, viser det seg nemlig at han har hele fem skiveutglidninger i ryggen.

- Jeremy dro til en konsultasjon og det er verre enn vi hadde håpet, Twitret Silverman, og oppfordret alle til å donere penger til å hjelpe «Jeremy» opp på beina igjen.

Skiveutglidning kalles også for skiveprolaps. Ifølge Lommelegen.no betyr skiveprolaps at en av skivene som sitter mellom hver ryggvirvel har fått en sprekk. Geléaktig masse vil da presse seg ut gjennom sprekken, og det gjør vondt i korsryggen. Noen ganger gir det press mot nerveroten som ligger tett ved skiven. Da stråler det en nervesmerte nedover beinet.

Ifølge avisa My San Antonio har Silverman tilbudt seg å betale for hele operasjonen til «Jeremy».

Etter at korrespondansen mellom Silverman og «Jeremy» gikk viralt, har «Jeremy» fått penger fra folk som har donert. Det har nå planer om å donere videre til andre som trenger det.

UANSTENDIG FORSLAG: Sarah Silverman lover å ha en sexlek, som vanligvis utføres mellom to lesbiske kvinner, med milliardær Sheldon Adelson, hvis han gir penger til Obama i stedet for Romney. Vis mer Vis mer