Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kalte sykdomsmareritt for «feilinfo». Nå gjør Val Kilmer helomvending

Holdt kreftdiagnosen hemmelig. 

SNUR: Hollywood-skuespiller Val Kilmer (57) har avvist påstander om kreftsykdom i en årrekke. Nå erkjenner 57-åringen at han likevel har vært syk. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix
SNUR: Hollywood-skuespiller Val Kilmer (57) har avvist påstander om kreftsykdom i en årrekke. Nå erkjenner 57-åringen at han likevel har vært syk. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste åra har Hollywood-skuespiller Val Kilmer (57) flere ganger måttet dementere at han er alvorlig syk. Seinest i fjor høst, etter at skuespillerkollega Michael Douglas (72) «ba for kompisen» i et intervju og uttalte at: «Ting ikke så bra ut for ham».

Kilmer avkreftet påstandene om kreftsykdom på Facebook like etterpå, der han kalte Douglas' uttalelser for «feilinformasjon». Samtidig forsikret han fansen om at alt var i skjønneste orden.

Nesten et halvt år etterpå gjør «Top Gun»-stjerna helomvending.

- Ville hjelpe meg

Ifølge ukebladet People var det under en spørsmålsrunde for nettstedet Reddit forrige uke, at Kilmer erkjente at han var diagnostisert med strupekreft.

57-åringen fikk spørsmål om nettopp Douglas' påstander, og hvorfor han hevdet at Kilmer var syk, da han svarte følgende:

- Han prøvde antakeligvis å hjelpe meg, fordi pressen sikkert lurte på hvor jeg hadde blitt av. Jeg gjennomgikk behandling for kreft. Tunga mi er fortsatt hoven, men blir bedre for hver dag. Jeg høres fremdeles ikke helt ut som meg selv, og derfor tror visst folk at jeg fortsatt er syk, svarer Kilmer.

Hvorfor skuespilleren har valgt å holde hele sykdomsforløpet hemmelig fra offentligheten, sier han ingenting om.

Da Michael Douglas utviste bekymring for «The Ghost And The Darkness»-motspilleren i fjor, snakket Kilmer også om en hoven tunge, men nevnte aldri noe om kreft.

- Klump i halsen

- Jeg elsker Michael Douglas, men han er feilinformert. Sist jeg snakket med ham for nesten to år siden, spurte jeg han om en henvisning til en spesialist for å få en diagnose på en klump i halsen, noe som hindret meg i å fortsette fremførelsen av stykket «Citizen Twain». Jeg endte opp med å dra til team ved UCLA (University of California, Los Angeles) og jeg har ikke kreft. Jeg har fortsatt en hoven tunge, og jeg blir stadig bedre, skrev han i Facebook-innlegget.

GODE VENNER: Val Kilmer og Michael Douglas har kjent hverandre i en årrekke. Her fra filmen «The Ghost And The Darkness» i 1996. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Val Kilmer og Michael Douglas har kjent hverandre i en årrekke. Her fra filmen «The Ghost And The Darkness» i 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre fortalte 57-åringen at han ikke bar nag over Douglas' påstander.

- Uansett hva som fikk Michael Douglas til å spekulere rundt min helse, er han en elsket og nær venn for en privilegert gruppe av talentfulle personer rundt i verden, og jeg er sikker på at han ikke mente noe vondt.

Selv om Douglas' uttalelser om ham likevel medførte riktighet, står Kilmer fast ved at han ikke har snakket med Hollywood-kollegaen på to år.

Gikk med pusteapparat

Ryktene rundt Val Kilmers helsetilstand oppsto da han i 2015 ble avbildet med et pusteapparat, som han prøvde å skjule via et stort skjerf.

Michael Douglas fortalte på sin side i 2010 at han hadde fått diagnosen strupekreft, der det i senere tid ble bekreftet at det egentlig var tungekreft.

Han hadde følt seg dårlig i et år og besøkt flere forskjellige spesialister, før det til slutt var en lege som fant ut hva som var galt.

Skuespilleren måtte gjennom åtte uker med strålebehandling og kjemoterapi, og tidlig i 2011 ble han erklært kreftfri.